4 FEMEI LA POLIŢIE cu Dorina Roman în 2 octombrie

4 FEMEI LA POLIŢIE cu Dorina Roman în 2 octombrie

Teatrul Particular Brașov în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta vă invită în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2022 la cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru Independent „Festivalul Monodramei Independente”.

Actori din Tg. Jiu, București, Cluj Napoca și Sibiu vin la Brașov pentru a bucura publicul spectator de teatru.

În concurs au fost înscrise 5 spectacole. Festivitatea  de deschidere va avea loc în data de 29 septembrie la ora 18.00, iar Gala de decernare a premiilor în data de 2 octombrie, după momentul celor doi tineri interpreți: Karina Gheorghe și Darius Moisa.

Actrița ADRIANA TRANDAFIR a fost invitatul special al acestui festival și  a interpretat-o magistral pe celebra artistă Maria TANASE, personalitate marcantă a culturii românești.

Vă invităm în 2 octombrie de la ora 18.00 la PATRU FEMEI LA POLIȚIE cu Dorina Roman. 

” Un one-woman show de comedie reuşit pe timp de pandemie

4 FEMEI LA POLIŢIE după Tudor Muşatescu

,,Dorina Roman este o actriţă fascinantă pe care am aplaudat-o la prima ediţie a Festivalului Monodramei Independente, organizată de Teatrul Particular Braşov (octombrie 2021), unde juriul i-a acordat Trofeul pentru cel mai bun spectacol cu 4 femei la poliţie, care conţine 4 portrete feminine în ipostaze hazlii provenite din pana marelui satiric Tudor Muşatescu. Spectacolul profund comic transmite cu vervă debordantă exactitatea, fluiditatea şi aciditatea textului care este un colaj original de „muşatisme”, bijuterii ale geniului literar.

Dorina Roman parcurge cu siguranţă, prestanţă şi eleganţă, în hohote de râs, traseele impricinatelor invitate la secţia de poliţie, identificându-se perfect cu personajele contraveniente şi gramatical, fandosite, ridicole, parfumate tragic: o ţigancă (Dezida Coşovete), o artistă (Mimicela Zurgălău), o babă (Nineta Sorcoveanu) şi o prostituată (Ţuşca Wilmoş). Performanţa actoricească constă în trecerea rapidă de la o ipostază la alta, de la o costumaţie la alta şi de la o expresivitate la alta spre deliciul publicului. Fiind una din admiratoarele Stelei Popescu şi având ce învăţa de la ea, Dorina a fost originală, convingătoare, atât în registrul dramatic, cât şi în cel comic, îmbinând firesc veselia cu tristeţea, amarăciunea şi luciditatea scenică cu frenezia interpretărilor.

Ingredientele regizorale (Sorin Misirianţu), luminile şi scenografia au contribuit la reuşita unui spectacol independent ce merită a fi vizionat de cât mai multă lume.” (Dinu GRIGORESCU, 24 ianuarie 2022)

Premiul de excelență pentru promovarea Culturii oferit de Consiliul Județean Brașov în cadrul galei „STELELE COMUNITĂȚII BRAȘOVENE” 2013.

În anul 2018 câștigă marele trofeu „Femina VIP” și premiul de excelență în Cultura „Mărioara Voiculescu”

☆ Premiul de Excelență „RINOCERUL” oferit la Gala de excelență organizată de Revista Teatrală Rinocerul, Teatrul National București, decembrie 2021

☆ TROFEUL Festivalului Monodramei Independente Ediția I, octombrie 2021

☆ Spectacol invitat în anul 2016 la Festivalul International de Teatru de la Constanța
☆ Spectacol invitat la Zilele Culturii la Bușteni 2015, 2016, 2018
☆ Spectacol invitat la Festivalul „Mituri. Repere. Identități” Baia Mare 2019

☆ Spectacolul s-a jucat în prezența nepoatei lui Tudor Mușatescu, doamna Pușa Petroșanu și a nepotului mareșalei teatrului românesc, doamna Marioara Voiculescu, domnul Lucian Voiculescu, Dorina Roman fiind felicitată de către aceștia.

Proiect cofinantat de Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local al Municipiului Brașov
Partener: Centrul Cultural Reduta

Bilete online: https://www.bilet.ro/eveniment/femei-la-politie-festivalul-monodramei-independente-editia-ii-10273-31948

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.