Alpin Film Festival – proiecții de filme la Centrul Cultural Reduta în perioada 7 – 11 septembrie

Alpin Film Festival – proiecții de filme la Centrul Cultural Reduta în perioada 7 – 11 septembrie

𝗔𝗟𝗣𝗜𝗡 𝗙𝗜𝗟𝗠 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟 (𝗔𝗙𝗙) – unicul eveniment cinematografic din România dedicat culturii și educației montane, revine în perioada 𝟳-𝟭𝟮 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 cu o serie de proiecții, expoziții și competiții sportive organizate la Brașov, Predeal și Râșnov.
Accesul la toate evenimentele incluse în programul festivalului este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Revenirea festivalului în sălile de cinema și în spațiile de proiecție outdoor nu este singura veste bună. În acest an, Alpin Film Festival face parte din seria de evenimente a Forumului Orașelor Verzi, care fac din Brașov capitala verde a României.
ALPIN FILM FESTIVAL reunește anul acesta peste 50 de filme din întreaga lume. Selecția de filme din acest an este inspirată de tema protecției mediului și de subiectele arzătoare ce țin de protejarea naturii și a muntelui, de promovarea locurilor frumoase pe care zona montană le oferă. Alpin Film Festival încurajează producția de filme pe plan local, de aceea Competiția de film românesc de munte va continua și la această ediție.
Nu vor lipsi de la această ediție nici expozițiile de fotografie, conferințele și prezentările de carte.
Evenimentele incluse în programul festivalului vor avea loc la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria, Piața Brassai, Bastionul Țesătorilor, Piața Sfântul Ion și Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov.
Cele mai apreciate filme despre munte ale anului vor fi premiate pe 11 septembrie, la Ceremonia de închidere AFF.6.
Toate evenimentele se vor desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Gala de deschidere va avea loc în 7 septembrie, ora 20.00.

Documentarul 𝙏𝙝𝙚 𝙈𝙖𝙜𝙣𝙞𝙩𝙪𝙙𝙚 𝙤𝙛 𝘼𝙡𝙡 𝙏𝙝𝙞𝙣𝙜𝙨, realizat de multipremiata regizoare canadiană Jennifer Abbott, va deschide cea de-a 6-a ediție a festivalului cu o proiecție specială programată marți, pe 7 septembrie, de la ora 20:00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.

Accesul la Gala de deschidere AFF este liber, în limita locurilor disponibile: https://bit.ly/TheMagnitudeofAllThingsAFF6

Gala de închidere și Decernarea premiilor va avea loc în 11 septembrie, ora 19.00.

𝗣𝗲𝗿𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗨𝗺𝗯𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿/ 𝗧𝗵𝗲 𝗪𝗮𝗹𝗹 𝗼𝗳 𝗦𝗵𝗮𝗱𝗼𝘄𝘀
Germania / Polonia / Elveția – 95 min
Regizor: Eliza Kubarska
***Proiecție în prezența regizoarei
Regizorul multi-premiat Eliza Kubarska (K2 – Touching the Sky) se întoarce în Himalaya. O familie de șerpași încalcă un tabu și se urcă pe Kumbakarna, cel mai sfânt dintre munți, pentru a aduna bani ca să susțină educația fiului lor. Ei însoțesc o expediție europeană pe un munte care nu mai fost escaladat până acum. Vor trăi ei mânia zeilor acestui munte?

Accesul la proiecție este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.