ÎNSCRIERI până în 11 februarie ! Festivalul Mărțișorului și al Podoabelor din Țara Bârsei,  ediția a II-a în 24 – 25 februarie

ÎNSCRIERI până în 11 februarie ! Festivalul Mărțișorului și al Podoabelor din Țara Bârsei,  ediția a II-a în 24 – 25 februarie

Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională în parteneriat cu Asociația „Poarta Dorului” organizează ,,Festivalul Mărțișorului și al podoabelor din Țara Bârsei”, ediția a II-a în perioada 24 – 25 februarie 2024.

Vă invităm să vă înscrieți ca expozanți.

Regulament de înscriere:

Evenimentul se va desfășura la Centrul Cultural Reduta în Sala de muzică de la parter.

Vor fi puse la dispoziție 20 de locuri pentru meșteșugari, meșteri populari și artizani din toată țara: pielari, cioplitori în lemn, tâmplari, opincari, vestimentație tradițională, împâslit, împletituri din fibre vegetale și naturale, olărit, ouă incondeiate, iconografie, pictură naivă pe sticlă, pictură naivă pe lemn, broderie, cusături, țesături în război, obiecte de podoabă, ceramică, margelit, crestături în lemn și alte tehnici meșteșugărești.

Sunt acceptate produse lucrate manual, realizate printr-o tehnică meșteșugărească.

Artizanii vor prezenta doar produse lucrate de ei.

Se acceptă ca standul să fie împărțit între doi artizani.

Doritorii sunt rugați să trimită poze ale produselor pe care doresc să le expună și o scurtă descriere a tehnicii de lucru pe adresa de mail artatraditionala@gmail.com.

Perioada de înscriere: 19 ianuarie – 11 februarie 2024.

Vor fi puse la dispoziție mese de 1×1 m sau de 1,2×0.7 m și scaun.

Se vor putea expune și pe suporții care sunt prezenți în sală, aflați în spatele standului dar fără a depăși spațiul alocat.

Programul târgului: 11.00-20.00

Criterii de selecție și punctaj maxim:

1. modul de realizare a produselor – 75 puncte:

• predominarea tehnicilor manuale – 30 p. (doar operațiuni manuale); 20 p. (50% operațiuni manuale); 10 p. (mai puțin de 50% operațiuni manuale);

• materiale tradiționale cât mai apropiate de istoricul meșteșugului: 30 puncte – utilizarea materialelor tradiționale; 20 p. – utilizarea materialelor moderne sau înlocuitor în locul celor tradiționale;

• motivele tradiționale: 15 p. – motive tradiționale, 10 p. – 50% motive tradiționale; 5 p. – sub 50 % motive tradiționale.

1. organizarea unui atelier educativ – 25 puncte

• organizare atelier 15 p.; demonstrații de lucru 10 p.

În data de 14 februarie 2024 vor fi anunțate rezultatele selecției.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.