BOLD – o comedie muzicală chill în 22 septembrie

BOLD – o comedie muzicală chill în 22 septembrie

BOLD, un nou musical interactiv și îndrăzneț va fi prezentat publicului brașovean pe scena Centrului Cultural Reduta în data de 22 septembrie, de la ora 19.00.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Adolescenții și nu numai, sunt invitați să imerseze într-o lume nouă în care necunoscutul se poate explora doar având activate curiozitatea, sinceritatea și curajul de a se autodescoperi.

Ce este BOLD?

Un proiect de teatru educațional construit după metoda teatrului devised (colaborativ), dedicat adolescenților #bold.

Proiectul BOLD are ca scop principal educarea generației tinere, adolescenți și părinții acestora deopotrivă, creșterea nivelului de conștientizare a nevoilor și a emoțiilor adolescenților și găsirea unor noi forme prin care tinerii să-și poată explora universul intern într-un mod armonios și confortabil lor, prin realizarea unui produs cultural și educațional, creat de către o echipă de pedagogi teatrali.

Astfel, pornind de la tema de bază: hiperbolizarea evenimentelor din viața unui adolescent și prin metoda de lucru devised, a fost creat textul, muzica originală specifică genului musical și apoi spectacolul. Punerea în scenă a acestui text îi va transpune pe spectatori față în față cu propriile lor accese de furie și vulnerabilități, recunoscându-se prin prisma personajelor și empatizând cu ele.

Rezultă conștientizarea faptului că ceea ce trăiește tânărul, nu experimentează doar el și că există un spectru mai larg decât perspectiva lui, iar acest transfer de viață trăită într-un anumit context împărtășit îl face pe adolescent să înțeleagă multitudinea posibilităților de a fi în lume. Musicalul BOLD transpune în scenă situații din viața tinerilor și a familiilor acestora.

La finalul reprezentațiilor vor avea loc discuții libere ghidate de actorii Andreea Moustache și Emanuel Varga în care publicul este invitat să dezbată diverse problematici specifice adolescenței într-un spațiu sigur și creativ.

Cine este BOLD?

Coordonatorii proiectului, Andreea Moustache și Emanuel Varga – actori și instructori de teatru implicați în prezent în lucrul cu adolescenții – au demarat acest proiect ca răspuns la nevoile apăsătoare pe care le întâmpină orice tânăr în procesul de autodescoperire din perioada pubertății.

Pentru conceperea musicalului BOLD a venit în ajutor o echipă de creație formată din scenaristele Maria Drăgoi, Paula Rusu, Iulia Mirică care au surprins prin text esența acestor problematici contemporane și scenografa Miruna Croitoru care a surprins atmosfera fiecărei situații scenice prin elementele de decor, luminile și proiecțiile video.

De ce este BOLD?

Alegerile sunt foarte importante pentru om la orice vârstă s-ar afla, însă în momentele de formare (din adolescență) unele sunt greu de făcut și necesită timp și introspecție.

A fi #bold presupune curiozitate, sinceritate, empatie, respect (de sine și a celor din jur), comunicare și o decodificare cât mai clară a realității din jur. Toate acestea se pot câștiga sub egida principiului teatral „concesie și cooperare”.

Prin intermediul poveștilor abordate în spectacol și a discuțiilor de la final, BOLD reușește cu succes să implice activ tinerii și părinții acestora în procesul de descoperire cu scopul de a-i ajuta să înțeleagă care sunt nevoile adolescenților, de unde pornesc unele tensiuni și cum se poate facilita printr-o comunicare eficientă o relaționare circulară și sănătoasă copil – părinte.

imBOLDul echipei

,,Proiectul BOLD a câștigat o mică finanțare în urma concursului de proiecte culturale SAS UNATC și este pregătit să vină în sprijinul tuturor tinerilor de azi – adulților de mâine. Ne dorim să mutăm spectacolul într-un teatru profesionist pentru a-l duce la următorul nivel și pentru a deveni cât mai accesibil pentru publicul nostru țintă.”

Proiectul BOLD va putea fi urmărit atât pe scenă cât și pe platformele online de socializare: Facebook, Instagram, TikTok.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.