Centrul Cultural Reduta este partener în cadrul Proiectului ,,Bastionul Artiștilor’’

Centrul Cultural Reduta este partener în cadrul Proiectului ,,Bastionul Artiștilor’’

Centrul Cultural Reduta partener în cadrul Proiectului ,,Bastionul artistilor’’

DACĂ VĂ PLACE ARTA, PUTEȚI SĂ NE PRIVIȚI DE SUS !

Muzeul Județean de Istorie Brașov, împreună cu Teatrul „Sică Alexandrescu”, Filarmonica Brașov, Centrul Cultural „Reduta” și Teatrul pentru copii „Arlechino” a lansat miercuri, 17 iunie 2020, de la ora 19:00, în Bastionul Țesătorilor din Brașov, prima stagiune estivală de muzică, teatru și film a proiectului „Bastionul Artiștilor”.

Sub sloganul „Dacă vă place arta, puteți să ne priviți de sus!”, stagiunea de la Bastionul Țesătorilor readuce etajele curții interioare în aria evenimentelor culturale, oferind spectatorilor posibilitatea să urmărească reprezentațiile de muzică, teatru sau film de pe galeriile etajelor I și II ale fortificației istorice.

Prima stagiune de spectacole în aer liber a fost organizată în Bastionul Țesătorilor în vara anului 1967. Folosirea galeriilor bastionului pentru spectatori a fost abandonată în anii ˈ80 ai secolului trecut. Astfel, după zeci de ani, „Bastionul Artiștilor” redeschide părțile cele mai spectaculoase din bastionul medieval.

TOATE PORȚILE BASTIONULUI DESCHISE

Într-adevăr, în aceste vremuri speciale, „Bastionul Artiștilor” vine în întâmpinarea necesității, dar și a dorinței artiștilor de a juca în aer liber. Stagiunea noastră estivală nu este, însă, doar o adaptare la vremuri. În noul circuit de vizitare a Bastionului Țesătorilor au fost incluse părți care niciodată nu au fost deschise publicului larg.

De asemenea, pentru prima oară în istoria muzeală a monumentului istoric, publicul va avea acces în curtea interioară și prin portița dinspre Promenada Tâmpei și a fost creat un nou traseu de plimbare care, plecând de sub Tâmpa, trece prin curtea bastionului și coboară pe lângă Olimpia, pe strada G. Coșbuc, în strada Castelului.

Accesul în curtea Bastionului Țesătorilor este gratuit.

PROGRAM PRELUNGIT PÂNĂ LA ORA 21:30.

Noua organizare a Bastionului Țesătorilor a determinat și o extindere a programului de vizitare pentru perioada 17 iunie –19 septembrie 2020.

Astfel, cu excepția zilei de luni a fiecărei săptămâni, când muzeul este închis, Bastionul Țesătorilor este deschis pentru vizitatori în intervalul orar 10:30 – 20:00, cu prelungirea programului până la ora 21:30, exclusiv pentru stagiunea „Bastionului Artiștilor”.

Deschiderea Bastionului Artiștilor a avut loc în 17 iunie, de la ora 19.00, însă din cauza vremii nefavorabile, concertul simfonic susținut de Filarmonica Brașov a fost amânat pentru o altă seară la Bastion.

20 iunie 2020, ora 20:00 „Îmblânzirea Scorpiei – My Kate” Regia artistică: Alina Hiristea. Scenariu de Radu Aldulescu, după William Shakespeare

27 iunie 2020, ora 20:00 „Îmblânzirea Scorpiei – My Kate” Regia artistică: Alina Hiristea. Scenariu de Radu Aldulescu, după William Shakespeare.

Preț bilet 30 lei. Acesta poate fi achiziționat de la casieria Centrului Cultural Reduta sau de pe eventbook.ro: http://bit.ly/36TUpmf

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.