Teatrul poate fi o metodă de educație și învățământ, care poate interveni în formarea unui tânăr atunci când învățământul alternativ nu este suficient.
Indiferent că vrei să înveți să vorbești în public cu ușurință sau să fii mai încrezător în tine, să îți controlezi emoțiile, să cunoști emoții și stări noi, să scapi de timiditate sau pur și simplu să te distrezi printr-un hobby creativ, noi te putem ajuta să ajungi la aceste rezultate mai repede, iar prin rezultate, la performanță.
Ce aptitudini se dobândesc prin participarea la cursul de actorie ?
– autocunoaștere,
– creşterea nivelului de focalizare a atenţiei,
– extinderea capacității de memorare verbală şi vizuală,
– promptitudinea reacţiei,
– capacitatea de concentrare,
– creşterea abilităţii de a exprima propriile emoţii şi de autocontrol al reacţiilor de furie şi impulsivitate.
– cresterea abilității de identificare a trăirilor emoționale a celor din jur și a factorilor ce declanșează emoții diverse
– Creșterea abilității de acceptare a diversității și a respectului față de fiecare individ.
Învățarea prin teatru se bazează pe joc. Strategia educațională prin joc înseamnă inventivitate și ingeniozitate, dezvoltarea imaginației, dezvoltarea atenției, a spiritului de observație, al comunicării și al spontaneității. ,,Jocul”, acest tip de ,,disciplină distractivă”, oferă simultan și libertate și rigoare, dezvoltând încrederea în sine, creând posibilitatea de a-ți descoperi și folosi cele mai bune abilități, fiind cel mai bun stimulent pentru capacitatea de expresie a copilului.
Jocul are scop educativ şi chiar terapeutic, asigură o bază de înţelegere cu sine şi cu ceilalţi, dezvoltând adaptabilitatea la diverse situaţii şi adaptabilitatea socială.