Expoziția de pictură ,,AMINTIRE” In Memoriam Nicolae Sebeșan în perioada 10 – 29 octombrie

Expoziția de pictură ,,AMINTIRE” In Memoriam Nicolae Sebeșan în perioada 10 – 29 octombrie

Vă invităm să vizitați Expoziția AMINTIRE In Memoriam Nicolae Sebeșan în perioada 10 – 29 octombrie 2023 în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Sunt expuse lucrări în ulei în care sunt surprinse, în special peisajele marine.

Nicolae Sebeșan s-a născut la 14 iunie 1931, la poalele Munților Codrului, în comuna Beliu. A cunoscut viața în multe fațete ale ei, de la bucuria și inocența copilăriei la război, muncă, trudă, dar a trăit-o din plin.

Un om plurivalent, complex, a terminat Facultatea de Educație fizică și sport din București și Facultatea de Muzică București. A fost antrenor de gimnastică băieți și profesor de sport, a îndrumat mulți sportivi și viitori antrenori la rândul lor.

A fost profesor de muzică, interpret (voce și instrumental – pian, chitară, acordeon, fluier, nai, flaut), compozitor. Scriitor și poet. A scris numeroase volume de poezie și proză (,,Vremuri apuse”, ,,Crucea albã de mesteacăn” etc.).

Pictor autodidact, membru în Asociatia Artiștilor plastici Amatori din Brașov a cochetat cu grafica, acuarela și cu pictura în ulei.

A participat la expoziții de grup și personale.

,,Amintirile sunt fire miraculoase, punți care leagă începuturile existenței și căile străbătute de ceea ce ești, de fapt ceea ce a mai rămas din ce a fost sau ai fost. Amintirile pot fi dureri neogoite sau bucurii care să te ridice spre Înalt.” (Nicolae Sebeșan)

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.