Expoziția de pictură FÓKUSZ a Zsófiei Henning din 15 septembrie

Expoziția de pictură FÓKUSZ a Zsófiei Henning din 15 septembrie

În perioada 15 septembrie – 08 octombrie 2023 artista Zsófia Henning va expune în foaierul Centrului Cultural Reduta, 12 lucrări în ulei pe pânză, cu tematică peisagistă în cadrul Expoziției FÓKUSZ.

Zsófia Henning a descoperit  pictura de când era foarte mică alături de tatăl ei, sculptor și pictor, dar a început să picteze la vârsta de 55 de ani.

A absolvit cursuri de pictură la Școala Populară de Arte și Meserii ,,Tiberiu Brediceanuˮ din Brașov și cursuri de pictură – desen Art Classes sub îndrumarea artistei Maria Magdalena Vacariu.

Bucuria ei este mare atunci când pictează, dar mai ales atunci când oamenii își doresc ca lucrările ei să facă parte din viețile lor.

Așa s-a decis să le expună, să le împărtășească cu iubitorii de frumos, iubitorii de artă.

Primul vernisaj a avut loc în anul 2021 la Asociația Novum, apoi a urmat expoziția AMALGAM de la Biblioteca Județeană ,,George Barițiuˮ din Brașov.

Pentru Zsófia ,,a picta e mai mult decât o pasiune, e o stare intensă care o trimite și o poartă spre pânză și culoare. Acolo prind formă sensibilitatea, vulnerabilitatea, iubirea, melancolia, simplitatea și gingășia. Este artista sufletului său.”

Expoziția va fi deschisă publicului  în perioada 15 septembrie – 08 octombrie 2023 și va putea fi vizitată zilnic, în intervalul orar 09.00 – 21.00.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.