Expoziție itinerantă: ACASĂ, LA ORIGINI ȚARA FĂGĂRAȘULUI – Vernisaj în 14 mai

Expoziție itinerantă: ACASĂ, LA ORIGINI ȚARA FĂGĂRAȘULUI – Vernisaj în 14 mai

Cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România – sărbătorită anual în cea de-a doua duminică a lunii mai, Centrul Cultural Reduta va găzdui Expoziția foto-documentară ACASĂ, LA ORIGINI – ȚARA FĂGĂRAȘULUI în perioada 10-26 mai 2023.

Expoziția itinerantă ,,Acasă, la origini” cu fotografii din etapa de documentare a portului tradițional din peste 20 de comunități din Țara Făgărașului, sosește la Brașov.

Expoziția este prilej de conectare și reconectare a comunităților la identitatea culturală locală, indiferent că vorbim despre patrimoniul textil, spiritual, arhitectural sau gastronomic.

La vernisajul care va avea loc la Centrul Cultural Reduta în 14 mai,  de la ora 16.00 vor fi prezenti reprezentanți ai tuturor comunităților participante, prilej cu care pot fi admirate, pe viu, costume autentice din Țara Făgărașului.

Expoziția este curatoriată de Alina Zară – Muzeul de Pânze și Povești și reflectă prima etapă de cercetare a portului din comunități ale Țării Făgărașului, cu detalii de specific, particularități și identitate locală.

,,Acasă, la origini” este un proiect inițiat de comunitatea La blouse roumaine în anul 2020, ce are în centrul său o amplă campanie de recuperare identitară a portului tradițional din România și din teritoriile locuite de români, așa cum este el purtat și păstrat în zilele noastre.

În Țara Făgărașului, proiectul a fost inițiat în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cu sprijinul Muzeul de Pânze şi Poveşti, Asociatia ,,IIA Călătoare” și voluntari locali, cu scopul de a reconecta și dezvolta comunitățile prin ceea ce au mai valoros: zestrea culturală moștenită din străbuni.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.