Festivalul de muzică veche ,,CORONA OLD MUSIC’’ în 13-14 august

Festivalul de muzică veche ,,CORONA OLD MUSIC’’ în 13-14 august

Centrul Cultural ,,Reduta” și Consiliul Județean Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov organizează în perioada 13-14 august 2022, cea de-a doua ediție a Festivalului de Muzică Veche CORONA OLD MUSIC la Brașov.

Evenimentul pune accentul pe muzica secolelor XIII-XIX, invitați pe scena din Piața Sfatului fiind: Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores și Trei Parale.

Cele trei grupuri prezente în orașul de sub Tâmpa vor promova lucrări muzicale din perioada medievală, din cea a renașterii, dar și muzici urbane de tradiție orală din secolul al XIX-lea din Valahia și Moldova.

Muzica veche va fi interpretată pe instrumente de epocă, respectiv copiile lor moderne în manieră istorică și va constitui un prilej unic de animare și încântare pentru publicul larg.

Vom porni într-o călătorie de suflet pentru a cunoaște atât viața la castel, cât și lumea hanurilor, a micilor târguri și a mahalalelor marilor orașe.

Întoarcerea în timp, propusă de „Cimpoieri din Transilvania” va purta ascultătorul pe tărâmuri încărcate de istorie, printre cruciade și povești de dragoste. Huniadi Cantores evocă prin muzica sa timpurile de glorie şi legendele Castelului Huniazilor, iar grupul Trei Parale a folosit cântări provenite din broșurile publicate de Anton Pann sub numele ,,Spitalul Amorului’’ sau ,,Cântătorul dorului’’.

Totodată, pe scena din Piața Sfatului va răsuna coloana sonoră a celor două filme prezentate în cadrul a numeroase festivaluri de specialitate. Este vorba despre filmul ,,Kyra Kyiralina’’ (regia Dan Pița, 2014) și filmul  ,,Aferim’’, câștigător al Ursului de Argint la Berlin ( Regia: Radu Jude, 2015).

Publicul prezent la concert va avea ocazia să asculte piese interpretate la instrumente muzicale inedite: hurdy gurdy – un soi de flașnetă în formă de pară, cu corzi și cu clape, la diverse instrumente tradiționale, precum fluierele, cobza, viela, drâmba, precum și la instrumente de percuție: toba, vuva, daireaua.

,, Anul acesta, în zilele de 13 – 14 august vă așteptăm la cea de-a doua ediție a Festivalului de muzică veche Corona Old Music în Piața Sfatului din Brașov. Ne vom bucura de muzică din perioada medievală, dar și de muzica veche românească. În cele două zile, veți întâlni trei grupuri de artiști: HUNIADI CANTORES, CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA și TREI PARALE, ultimul grup aducând în fața auditorului, muzica ce s-a cântat la curţile boierilor din Moldova şi Muntenia începând cu sfârşitul secolului al XVIII-lea şi mergând până la mijlocul secolului al XIX-lea. Publicul brașovean va avea parte de un program complex, încărcat de eleganță și de culoare, într-o atmosferă cu povești meșteșugărești din Brașovul medieval. Îi invităm alături de noi și pe turiștii care vizitează orașul de la poalele Tâmpei’’, comunică Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

Programul oferit publicului va fi următorul:

13 august 2022, Piața Sfatului Brașov, ora 19.00
GRUPUL TREI PARALE

14 august 2022, Piața Sfatului Brașov, ora 17.00
GRUPUL HUNIADI CANTORES

14 august 2022, Piața Sfatului Brașov, ora 19.00
CIMPOIERII DIN TRANSILVANIA

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.