Festivalul Naţional de Obiceiuri Tradiţionale „CUNUNA” Ediţia a IV-a, în data de 20 octombrie

Festivalul Naţional de Obiceiuri Tradiţionale „CUNUNA” Ediţia a IV-a, în data de 20 octombrie

Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta” vă invită duminică, 20  octombrie 2019, începând cu orele 15:00, în Piaţa Sfatului Brașov, la cea de-a IV-a ediţie.

Dacă primele ediţii ale festivalului au fost consacrate obiceiurilor de muncă, de nuntă sau celor specifice comunităţilor etnice din ţara noastră, anul acesta, evenimentul îşi propune să contribuie la valorificarea şi promovarea obiceiurilor tradiţionale de peste an şi a celor din viața omului, atât ale românilor, cât și ale minorităților.

Astfel, au dat curs invitației de a se alătura proiectului, Ansamblul MUGURAȘ din localitatea Optași Măgura, județul Olt, Ansamblul KÉK VIRÁG din localitatea Belin, județul Covasna, dar și ansambluri din județul nostru: ZESTREA SĂCELEANĂ din Săcele, BORIȚAȘII din Purcăreni, MĂGURA din Codlea, Ansamblul de dansuri grecești ERMIS din Brașov, Ansamblul de dansuri germane KORONA şi Orchestra DIE BURZENLAND PARTY BAND din Braşov.

Brașovenii vor putea urmări pe scena din Piața Sfatului, obiceiul Călușului oltenesc, Borița (obicei reprezentativ al comunității ceangăiești din satele săcelene și care se desfășoară în perioada sărbătorilor de iarnă), precum și secvențe din obiceiul de nuntă al românilor și al comunității grecești; un obicei înscris în categoria riturilor de trecere, de la adolescență la maturitate, va fi prezentat de ansamblul din Belin, în timp ce, Ansamblul Zestrea Săceleană va aduce publicului, cântece specifice mocanilor săceleni.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.