Trupa de balet Arabesque

Arabesque Senior – grupa de balet cea mai avansată a Centrului Cultural Reduta. Are 23 de eleve balerine cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, toate practicând baletul de la vârsta de 6 ani. Pe tot parcursul anilor de studiu au participat la numeroase spectacole de balet și evenimente organizate de Centrul Cultural Reduta.

De 4 ani au început și studiul dansului contemporan. În anul 2018 au participat la un concurs național de dans- Kronstadt Dace Fest susținut la Sala Sporturilor din Brașov unde au câștigat locul I la secțiunea de dans clasic și locul I la secțiunea de dans contemporan.

Grupa de balet Arabesque Senior este coordonată de Anca Iuga balerină, artist și maestru coregraf.

Anca Iuga s-a născut la Brașov în 1979. Urmează cursurile de balet ale Centrului Cultural Reduta și răspunzând chemării și talentului, la vârsta de nouă ani, pleacă la Cluj-Napoca, spre a-și împlini visul. Termină Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca în 1998 și în același an devine balerină a Teatrului Csokonai din Debrecen, Ungaria.
Timp de 12 ani dansează în numeroase coregrafii clasice și contemporane ca balerină solistă dar și în ansamblul artistic al Teatrului Csokonai , cu care a făcut numeroase turnee în toată Europa, iar în anul 2007 a fost distinsă cu un premiu de excelență pentru toată activitatea artistică deosebită desfășurată la teatru.

În anul 2010 a terminat Facultatea de Artă Scenică – Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, la secția pedagogie coregrafică. Din 2012 s-a restabilit din nou la Brașov, unde își continuă activitatea ca pedagog, maestru de balet la Centrul Cultural Reduta.

În luna iunie 2017 a avut onoarea să primească din partea Asociației Catharsis Brașov premiul pentru cel mai bun Maestru Coregraf.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.