Trupa de teatru Redoute

Trupa de teatru „Redoute”

Formată din 20 de actori amatori, trupa de teatru ,,Redoute’’ a fost înființată în anul 2012, la inițiativa actorilor Marian Râlea, Andrei Râlea și Marius Cristian Cisar.

De-a lungul anilor au fost prezenți cu o serie de reprezentații, care au avut succes în rândul spectatorilor, la festivaluri naționale de teatru pentru amatori în orașele: Medgidia, Caracal, Piatra Neamț, Lugoj, Roman, Reghin.

  • • Spectacolul cu piesa „În cursul zilei de azi-noapte”, este o surpriză totală şi atrage nu doar prin perspectiva regizorală originală, dar mai ales prin ineditul situației, spectacolul jucându-se cu publicul pe scenă. Trupă de teatru „Redoute“ din Brașov propune un spectacol deosebit, după un text al dramaturgului Cornel Udrea, în regia actriţei Viorica Geantă Chelbea. Piesa originală se numește „Cerere în căsătorie fără Cehov“. Este un spectacol plin de candoare şi umor, care sondează profunzimile umane, nevoia de celălalt. Cele două personaje sunt interpretate de Silviu Dudescu şi Gina Moarcă.
  • Spectacolul ,,Adam si Eva”, de Mark Twain, în regia lui George Mihăila Gridănușu.
    În această piesă, Adam si Eva descoperă lumea din jurul lor, se descoperă pe ei înșiși, dar și mai mult, se descoperă unul pe altul. Toate aceste descoperiri sunt opera genialului Mark Twain. Cele două personaje sunt conturate cu umor, ironie și sensibilitate. Sensibilitate pornind de la faptul că povestirea a fost redactată ca o scrisoare de dragoste pentru soția lui, după moartea acesteia. În distribuție sunt actorii: Florin Nițu, Cristina Podoreanu, regia: George Mihăilă Gridănușu, iar desenul scenic este realizat de Mircea Mihai.
  • Povestiri după William Shakespeare” de Charles & Mary Lamb,Trupa de Teatru Redoute, Regia: Marian Râlea – premiera a avut loc în 26 noiembrie 2016. De aproape 200 de ani, povestirile fraților Charles și Mary Lamb sunt pentru tinerii din lumea întreagă, care n-au reușit să parcurgă principalele opere ale lui William Shakespeare, o treaptă necesară spre înțelegerea deplină a celui mai mare dramaturg al lumii moderne. Spectacolul, adaptare după cartea ,,Povestiri după piesele lui Shakespeare” prezintă conținutul bogat și variat al unor capodopere cu teme de interes general, ca Hamlet, Othello, Romeo și Julieta, Furtuna s.a., are vervă, prezentând într-o manieră precisă sensurile tragice și resorturile care declanșează umorul. Este un spectacol care demonstrează că teatrul nu are vârstă și că temele elisabetane sunt aceleași în trecut ca şi în prezent.
  • Pescăruşul” – o adaptare după A.P. Cehov. Captează atenția prin viziunea distinctă, modernă asupra textului, propusă de regizorul și actorul Teatrului National Bucuresti, Vitalie Bichir, dar și prin unitatea acesteia, confirmată de jocul actoricesc, de efectele cromatice și de succesiunea logică a momentelor în scenă. Producător al piesei de teatru „Pescăruşul” este actorul Marius Cristian Cisar. Actorii Trupei de Teatru Redoute, au adus la viaţă piesa mărturie a absurdităţii condiţiei umane. În „Pescăruşul”, un grup de personaje aflat într-o casă la ţară, pe malul unui lac, se zbat să scape de destinul lor mohorât. Actriţa Arkadina e obsedată de bătrâneţe, fratele ei, Sorin, ar vrea să trăiască mai intens, scriitorul Trigorin ar dori să cunoască alte pasiuni decât scrisul, tânărul Treplev, fiul Arkadinei, are ambiţia de a descoperi şi de a impune o nouă formulă artistică, iar micuţa Nina, proaspătă şi impulsivă, visează să ajungă o mare actriţă şi să savureze „adevărata glorie, gloria răsunătoare.” Dorinţa de reuşită este atât de vie în ea încât dispreţuieşte dragostea sinceră a lui Treplev şi se apropie de celebrul Trigorin, sperând un ajutor în cariera teatrală. Disperat, tânărul scriitor încearcă să se sinucidă, dar nu reuşeşte. O va vedea pe Nina plecând cu Trigorin, pe care îl detestă pentru norocul lui. Toate personajele care se mişcă în atmosfera piesei au un fel de premoniţie a înfrângerii lor în dragoste sau în artă. Îşi visează pasiunea, vorbesc despre ea, dar nu o trăiesc.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.