Gala Festivalului Lynx – Festival Internațional de Fotografie și Film Documentar de Natură în 4 iunie

Gala Festivalului Lynx – Festival Internațional de Fotografie și Film Documentar de Natură în 4 iunie

ASOCIAȚIA ROMÂNIA SĂLBATICĂ în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta vă invită la Gala Festivalului Lynx în 4 iunie, la ora 18.00.

În perioada 01 – 05 iunie 2023, cu ocazia minivacanței de Ziua Internaționale a Copilului, Asociaţia România Sălbatică și Asociația Forona vor organiza evenimentul LYNX – Festivalul Internațional de Fotografie și Film Documentar de Natură.

Festivalul își propune să aducă natura mai aproape de publicul larg prin intermediul filmului și fotografiei și să creeze un spațiu de întâlnire între iubitorii de natură și profesioniști din domeniu.

Programul de proiecții al primei ediții LYNX Festival include 10 filme documentare lansate în ultimii 2 ani și apreciate în festivalurile din întreaga lume. Printre titlurile de anul acesta se numără Elefantul și termita / The Elephant and the Termite (r. Mark Deeble, Victoria Stone) – câștigător a 2 premii în cadrul Green Screen Festival anul trecut, Din inima Texasului: O poveste despre viața sălbatică / Deep in the Heart: A Texas Wildlife Story (r. Ben Masters) – un spectacol vizual îndelung lăudat de criticii americani, Râsul / Lynx (r. Laurent Geslin) – câștigător Grand Prix la Nature Namure FF și Profesoara mea, caracatița / My Octopus Teacher (r. Pippa Ehrlich, James Reed) – câștigător al Oscarului în 2021 pentru Cel mai bun documentar, pe lângă numeroase alte premii în marile festivaluri internaționale.

Cei mici vor fi în centrul atenției în cadrul LYNX Festival unde li s-au pregătit numeroase surprize: proiecție specială de film documentar pentru copii pe 1 iunie, escape tent, unde cei mici vor avea ocazia să lupte pentru salvarea planetei, Quiz cu premii, realizat de România Sălbatică, pentru testarea cunoștințelor despre natura țării noastre, precum și activități de birdwatching (observarea păsărilor) și interpretare a naturii.

Iubitorii de natură și film documentar vor putea participa în cadrul Festivalului la 2 evenimente dedicate: un masterclass despre tendințele din industrie și importanța implicării în proiecte de conservare a naturii, precum și un atelier despre fotografie, susținut de specialiștii din acest domeniu. În plus, pe toată perioada Festivalului, precum și după terminarea acestuia, publicul va putea vizita două expoziții de fotografie despre natură, atât în interior cât și în aer liber.

Unul dintre invitații speciali de anul acesta este Ellen Windemuth, producător My Octopus Teacher și CEO WaterBear – prima platformă interactivă de streaming dedicată viitorului planetei noastre.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.