Guvernul Copiilor 2 | Government of Children 2: Desirable Futures în 9 iunie

Guvernul Copiilor 2 | Government of Children 2: Desirable Futures în 9 iunie

Guvernul Copiilor 2 | Government of Children 2: Desirable Futures, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, va putea fi văzut într-o proiecție specială, în prezența echipei, la Centrul Cultural Reduta din Brașov duminică, 9 iunie, de la ora 17:00.

Filmul prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri. Viziunile lor au fost extinse și aduse la viață de un grup transdisciplinar de artiști, arhitecți, peisagiști, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gândirea creativă a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung.

Pentru realizarea lui s-au folosit în premieră tehnologii noi valorificate în cadrul jocurilor video sau soft-uri de machine learning și inteligență artificială pentru a prototipa un număr restrâns de viziuni din film, devenind astfel primul film românesc care valorifică aceste tehnici.

Trailerul poate fi urmărit pe: https://youtu.be/ReVlPhDWL6I

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.