HARTA ROMÂNIEI – Atelier de pictură pe sticlă de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI în 1 DECEMBRIE

HARTA ROMÂNIEI – Atelier de pictură pe sticlă de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI în 1 DECEMBRIE

Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională organizează de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI în 1 DECEMBRIE, de la ora 11.00, Atelierul de pictură pe sticlă: HARTA ROMÂNIEI.

Participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre această tehnică de pictat, să admire o serie de icoane pe sticlă din colecția proprie a creatorului popular Cornel Sculean și să realizeze sub îndrumarea acestuia, o pictură pe sticlă reprezentând HARTA ROMÂNIEI cu dansatori în centrul ei.

Pictura pe sticlă, un vechi meșteșug din Țara Bârsei este dus mai departe de creatorul popular Cornel Sculean. Coborâtor de neam din Șcheii Brașovului,  a încercat de-a lungul timpului prin icoanele mele să reînvie satul de altădată al bunicilor.

Deși absolvent al Facultății de Geografie, de mic copil a fost atras de folclor, de muzica populară, de meșteșuguri și tradiții. Arta picturii pe sticlă a învățat-o singur, fiind autodidact. Călăuză la început de drum i-au fost câteva filmări realizate la Muzeul Astra cu Nicolae Suciu din Cincu, ultimul iconar al Țării Făgărașului și câteva cărți împrumutate de la Prima Școala Românească.

Pictează icoane naive, în stilul picturii tradiționale  specifice Ţării Bârsei. Tehnica de realizare a icoanelor, este pictura în ulei și acrilic pe dosul sticlei. Ramele icoanelor  sunt simple, realizate din lemn de brad, tei, sau paltin.

Atelierul este gratuit și se adresează unui număr de 25 de copii cu vârsta cuprinsă între 8 – 12 ani.

Detalii și înscrieri la numărul de telefon: 0726349790.

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.