Hora Sânzienelor de Ziua Națională a României – 1 Decembrie

Hora Sânzienelor de Ziua Națională a României – 1 Decembrie

,,Hora Sânzienelor” este un spectacol de dans și muzică în care sunt prezentate artistic  tradițiile și simbolurile poporului român, într-un mod captivant.  Prin fuziunea modernului cu tradiționalul, a luat naștere dansul foloric stilizat, împletit cu noile curente și stiluri de  modern,  contemporan si acro-dance.

Povestea de dragoste dintre personajele principale, ocupă un loc central, caracterele fiind conturate prin transpunerea în dans a tipologiei țăranului român. Un spectacol magic, în care supranaturalul și laicul își dau mâna, creând suspans și speranță. Ielele și călușarii ne apar ca elemente complementare, care se condiționează reciproc. Costumațiile dansatorilor amintesc de portul tradițional, dar oferă și o imagine a actualului, a prezentului. Un alt element important îl reprezintă  proiecțiile spectaculoase care creează o atmosferă de poveste. Muzica acestui spectacol a fost concepută special pentru a evidenția bogătia ritmurilor și a reaminti spectatorului de simbolurile folclorului nostru prin adaptarea unor opere muzicale populare.

Intrarea este liberă !

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.