Împreună de ZIUA CULTURII NAȚIONALE la Centrul Cultural Reduta în 15 ianuarie

Împreună de ZIUA CULTURII NAȚIONALE la Centrul Cultural Reduta în 15 ianuarie

ZIUA CULTURII NAȚIONALE va debuta la Centrul Cultural Reduta cu Atelierul de ilustrație susținut de artistul vizual AGATA SECELEAN în data de 15 ianuarie 2024, la ora 16.00, va continua cu Atelierul de Caligrafie alături de prof. ANCA TIMIȘ și se va încheia cu un concert original intitulat VOM AVEA O ZI PERFECTĂ împreună cu SILVAN STÂNCEL TRIO, de la ora 18.00.

Agata Secelean, artist profesionist cu o experiență de peste douăzeci de ani în domeniul artei, coordonatoare a Clubului ilustratorilor din Brașov va realiza cu participanții înscriși la acest atelier, ilustrații inspirate din basmele scrise de Mihai Eminescu.

Anca Timiș va demonstra contrucția fiecărei litere din alfabet, litere ornamentale, spectaculoase din scrierea English Roundhand, apoi va alege inițialele tuturor celor prezenți la atelier și va compune alături de ei, semnătura caligrafică cu toc și cu peniță, cu cerneală pe o hârtie specială.

Silvan Stâncel, cantautor, chitarist, autor a două volume de poezie și a două albume de muzică va aduce în fața publicului o poveste muzicală intitulată VOM AVEA O ZI PERFECTĂ.

,,Marcăm Ziua Culturii Naționale la Centrul Cultural Reduta în data de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului național Mihai Eminescu. Împreună cu invitații noștri vom avea toate motivele să spunem că această zi va fi una perfectă.

30 de copii, de adolescenți și de adulți s-au înscris la atelierele gratuite de caligrafie și de ilustrație pentru a crea semnături caligrafice și ilustrații de carte ce urmează a fi cuprinse într-o expoziție temporară, iar cantautorul Silvan Stâncel va susține alături de colegii săi, un concert dedicat tuturor, indiferent de vârstă’’, transmite Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

Pe scena Centrului Cultural Reduta, Silvan Stâncel va fi acompaniat de Dan Liviu Cernat, violonist, violist și dirijor care cucerește de fiecare dată inimile publicului cu virtuozitatea și interpretarea sa specială și de Cristian Alexievici, absolvent al The Institute of Contemporany Music Performance London, interpret, compozitor și orchestrator care se remarcă în concerte prin calitatea interpretativă superioară și profesionalism.

,, De Ziua Culturii Naționale vom cânta cele mai frumoase poezii ale poetului Matei Vișniec și în premieră, o poezie de Mihai Eminescu, alături de alte surprize frumoase. VOM AVEA O ZI PERFECTĂ este și numele celei de-a 12-a piese de pe albumul nostru, DACĂ INIMILE TOATE…, într-un format muzical curat, original și echilibrat’’, comunică cantautorul Silvan Stâncel.

În data 15 ianuarie 2024 vă invităm să vă îndreptați pașii spre Centrul Cultural Reduta, pentru a sărbători împreună ZIUA CULTURII NAȚIONALE, indiferent de vârstă.

Evenimentele sunt organizate de către Centrul Cultural Reduta.

Intrarea la spectacol este liberă!

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.