ÎNSCRIERI la Târgul de Artă Tradițională și Meșteșuguri din Piața Sfatului până în 20 aprilie

ÎNSCRIERI la Târgul de Artă Tradițională și Meșteșuguri din Piața Sfatului până în 20 aprilie

Primăria Brașov în parteneriat cu Centrul Cultural „Reduta“  a lansat selecția participanților la Târgul de Artă Tradițională și Meșteșuguri din Piața Sfatului, care va avea loc perioada 29 aprilie – 1 mai, odată cu evenimentele Junilor Brașovului. Sunt disponibile 30 de standuri în Piața Sfatului, de tip Kronstadt (3x3mp), iar termenul de înscriere este 20 aprilie, ora 12.00.

Doritorii pot depune online documentele solicitate, la adresa de e-mail:  targjuni@gmail.com.

Potrivit regulamentului, au dreptul să participe la acest târg meşteşugari ( pielari, cioplitori în lemn, turtari, tâmplari, opincari,  creatori de vestimentație tradițională, postăvari (împăslitori), meșteri în împletituri din fibre vegetale și naturale, olari), creatori populari și artizani (ouă încondeiate, iconografie, pictură naivă pe sticlă, pictura naivă pe lemn, broderie, cusături, țesături în razboi, obiecte de podoabă, crestături în lemn), creatori de produse realizate manual: jucării textile, bijuterii, creaţie vestimentară, tehnica şerveţelului, modelaje cu pastă fimo, quilling, etc. – cu temă tradițional românească.

La târg se pot înscrie creatorii populari și mesteșugarii care îndeplinesc următoarele condiții, cumulativ:

  • a) să expună produse lucrate manual, în mici ateliere meșteșugărești sau de artă tradițională specifice zonei pe care o reprezintă.
  • b) să fie membri ai unor asociații județene sau regionale cu specific mesteșugăresc sau să facă dovada participării la cel puțin un târg cu specific meșteșugăresc.
  • c)  să fie organizați ca persoană juridică;
  • d) să dețină casă de marcat.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente:

  • cererea de înscriere (direct în e-mail sau cerere scrisă de mână atașată e-mailului);
  •  copie după Codul Unic de Înregistrare ( CUI ) al agentului economic, respectiv dovada înscrierii în Registrul fundațiilor și  asociațiilor  – pentru ONG-uri
  • atestat de meșteșugar (dacă este cazul)
  • simulări foto ale produselor comercializate, însoţite de descrierea text detaliată (min.3, max. 5 fotografii)
  • imagini foto cu manufacturarea obiectelor şi/sau atelierul de producţie, însoţite de descrierea detaliată a meşteşugului practicat de participant.
  • dovada participării la alte târguri similare și/sau document ce atestă apartenența la o asociație cu specific meșteșugăresc sau de promovare a creației populare.
  • solicitarea participării la ateliere/demonstraţii, cu descrierea text detaliată a instrumentelor şi materialelor folosite (în cererea de înscriere).

Mai multe detalii sunt disponibile în Regulament.

Informații suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon: 0730922881 (Mariana Soltuzu) și 0268419706, între orele 8.00-16.00.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.