Istoric

A purtat numele de „Reduta” după o vestită sală de spectacole din Viena și a funcționat ca cinematograf, teatru și sală de baluri și concerte. În 1948 a fost dată în folosința Teatrului de Stat până în martie 1959. Din acest an a fost transferată Palatului Culturii, care, în prezent, poartă numele de Centrul Cultural „Reduta”.

„Reduta” dispune de o sală de spectacole cu un număr de 370 de locuri, sală de balet “I.C.Vasiliu”, sală de muzică „Franz Liszt” cu o capacitate de 70 locuri, sală Arcadia (la subsol), Sală de Consiliu cu o capacitate de 30 locuri. Imobilul ce adăposteste Centrul Cultural este nominalizat monument istoric și face parte din Centrul Istoric al Municipiului Brasov, cu titlu de rezervație de arhitectură.

 

ACTIVITATE

Centrul Cultural Reduta acoperă o gamă diversă de proiecte culturale, de la dans contemporan (Locus Opia Extensia, Body 2Xeno), la proiecte teatrale (,,Azi sau poate…niciodată” de V. Krasnogorov, ,,Pescărușul” de A.P.Cehov, ,,În cursul zilei de azi noapte” de Cornel Udrea, ,,LEAR.  Un nebun amar și unul dulce” după W.Shakespeare, ,,UBU Rege” de Alfred Jarry, rezidențe internaționale de artă contemporană (R.A.C.), concurs de fotografie etnografică (,,Oameni și datini”), festivaluri de teatru (Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni ,,Amprente”, Festivalul Național de Teatru pentru Amatori ,,AM-ACTOR”, Festivalul de teatru politic ,,Scenele Memoriei”), de muzică de cameră (Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră ,,Marile Serate Muzicale”) și festivaluri de folclor (Festivalul Internaţional de Folclor ,,Garofiţa Pietrei Craiului”, Festivalul – concurs de interpretare ,,Flori înȚara Bârsei”, Festivalul de Tradiții  ,,Cununa”).

Un rol important este și acela de susţinere a activităţilor ansamblurilor şi formaţiilor Centrului Cultural Reduta: Ansamblul de dansuri populare ,,Poieniţa”, Ansamblul de dansuri germane „Korona”, Corul de cameră ,,Concentus”, Trupa de teatru amatori ,,Redoute”.

De asemenea, susţinem şi găzduim activităţile Societăţii Numismatice Române – Filiala Braşov, alături de care realizăm singurul Congres Internațional de Numismatică din România.

Centrul Cultural Reduta rămâne un pilon educaţional important în ceea ce priveşte educarea artistică a tinerelor generaţii. Un număr semnificativ de copii frecventează cursurile de balet, gimnastică ritmică, pictură, fotografie sau teatru, organizate la Centrul Cultural Reduta.

Un rol important în activităţile Centrului Cultural Reduta îl ocupă organizarea de spectacole caritabile, susţinând eforturile partenerilor noştri (Hospice Casa Speranţei, Asociaţia de Servicii Sociale Scut, Asociaţia House of Angels, Asociaţia Colors, Asociaţia Copiii de Cristal, Cercetașii României) în fenomenul educării şi schimbării atitudinii tinerei generaţii şi sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor sociale din comunitate.

MISIUNE

Dezvoltarea relaţiilor culturale cu instituţii naţionale, europene şi internaţionale, promovarea diversităţii etnoculturale, sprijinirea mobilităţii artiştilor şi a produsului cultural, prezentarea producţiilor culturale locale în alte localităţi din ţară şi străinătate, încurajarea şi susţinerea participării artiştilor braşoveni la festivaluri şi evenimente de anvergură naţionale sau internaţionale, prezentarea în Braşov a unor producţii de calitate din afara Braşovului şi din alte ţări, corespund încercării de a dinamiza viaţa culturală a oraşului prin programul de management cultural conceput de către instituţia noastră.

Centrul Cultural Reduta îşi propune să promoveze o nouă viziune culturală. În spiritul acestei opţiuni, sunt considerate necesare opiniile aparţinând diferitelor direcţii/curente/ mişcări culturale şi sunt acceptate valorile artelor specifice fiecărei epoci/vârste/ generaţii.

Vor fi promovate ideile permisive, deschiderea în sensul ruperii barierelor / înlăturării distanţelor artificiale dintre genuri artistice, arte şi diferite ramuri ale ştiinţei. Sunt încurajate, în egală măsură, creaţiile culturale realizate în spirit tradiţional, precum şi cele realizate în spiritul experimental(ist) şi avangardist.

Centrul Cultural Reduta promovează permisivitatea şi toleranţa faţă de diferite manifestări de natură culturală şi nu îngrădeşte, pe suport ideologic, colaborarea cu publicul său. Se poziţionează împotriva oricărei forme de extremism, de discriminare şi împotriva oricărei manifestări obscene.

 

Tarifele de închiriere pentru spațiile deținute cu drept de administrare de Centrul Cultural Reduta

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.