Lansarea albumului CORBU: Dezleganie în 13 februarie

Lansarea albumului CORBU: Dezleganie în 13 februarie

Ideea de a-i dedica un turneu lui Constantin Brâncuși a început în anul 2020 și s-a născut din tăcerea unei pietre pe care am contemplat-o atât de mult timp încât a început să emită sunete.

Un sunet necunoscut, interiorizat, profund, cu nuanțe de bocet, de zgomot, de revoltă, de bucurie pură. Acest sunet necunoscut ne-a trecut simultan prin toate stările imaginate și neimaginate.  Conceptul turneului are în spate pasiunea lui Constantin Brâncuși pentru vioară, protagonistul principal al proiectului fiind Sergiu Corbu Boldor – violinist.

Turneul din anul 2020 a stat sub semnul conexiunii profunde dintre muzică și sculptură și a prins viață prin transpunerea în muzică a vorbelor lui Brâncuși: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.”

Proiectul muzical pe care îl propunem anul acesta se numește „Dezleganie” și este dedicat Sufletului. Legătura cu arta lui Constantin Brâncuși este sculptura „Începutul Lumii”: „Arta nu face decât să înceapă continuu.”

Dezlegania muzicală este o cădere, o lumină, o umbră, o poveste, un vis, o critică, o revoltă, o trecere de la starea de neființă la cea de ființă, o mișcare continuă a sufletului autentic aflat în starea de grație, o piatră sonoră care se desăvârșește cu fiecare element adăugat sau eliminat. Dezlegania este o legătură între tăcere și sunet, între sunetul ascuns și sunetul vizibil, între material și imaterial, între simplitatea complexă și complexitatea simplătății, între fiind-ul dat și fiind-ul donat, iar punctul comun îl găsesc în unitatea
contradictoriilor pe care o regăsesc și la Brâncuși și la Sergiu CORBU Boldor. E timpul să simți altfel.

Pe 13 februarie 2022 se va lansa albumul CORBU: Dezleganie la Centrul Cultural Reduta, de la 19.00. Accesul în sală este gratuit.

Muzica: Sergiu Corbu Boldor Masterizare: Marcel Floruț / postanalog studio. Evenimentul face parte din campania „De la Om la Om”, organizată de Teatrul Anonim Oradea, coordonat de Ciprian Ciciu. Artă vizuală & animație: Radu Luchian (www.raduluchian.art)

Înger păzitor al proiectului CORBU: Luiza Matilda Mitu

www.panacorbului.ro

 

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.