Mihaela Bălan a selectat fotografia câștigătoare a Concursului de fotografie COSTUMUL TRADIȚIONAL ÎN ARTELE VIZUALE

Mihaela Bălan a selectat fotografia câștigătoare a Concursului de fotografie COSTUMUL TRADIȚIONAL ÎN ARTELE VIZUALE

Cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România, Centrul Cultural Reduta a desfășurat în perioada 20-28 aprilie 2023, Concursul de fotografie COSTUMUL TRADIȚIONAL ÎN ARTELE VIZUALE.

Au fost invitați să participe la acest concurs, locuitori din județul Brașov, păstrători și iubitori ai portului tradițional. Peste 30 de persoane s-au înscris la acest concurs și au trimis fotografii în costum tradițional, specific unei zone etnofolclorice din județul Brașov.

În aceste zile, Mihaela Bălan, artist plastic brașovean a selectat fotografia câștigătoare, urmând a realiza tabloul de tip canvas, cu dimensiunea 50×70 cm după această fotografie.

Fotografia aparține Mădălinei și lui Bogdan Cherciu. Cei doi tineri fac parte din Ansamblul Folcloric Studențesc Junii Brașovului, iar în anul 2019 și-au unit destinele așa cum se făcea odată în satele din zona Rupea. Mădălina și Bogdan Cherciu poartă costumele de mireasă și de mire din Tara Cohalmului.

PREMIUL oferit în cadrul Concursului de fotografie COSTUMUL TRADIȚIONAL ÎN ARTELE VIZUALE va fi acest tablou.

Pasionată de pictură încă din copilărie, Mihaela Bălan este un artist plastic plin de entuziasm și cu o dragoste imensă pentru frumos. Portofoliul ei include proiecte diverse, precum pictură murală, tablouri, pictură pe mobilier, sticlă, lemn, pe materiale textile, articole vestimentare, accesorii, decorațiuni și chiar bijuterii.

Tabloul realizat de artistul plastic brașovean va fi expus la Centrul Cultural Reduta în perioada 10-26 mai 2023, în cadrul expoziției organizate cu ocazia Zilei Naționale a Portului Tradițional din România, și se va ridica personal de la sediul instituției, începând cu data de 1 iunie 2023.

Lista persoanelor înscrise la acest concurs este aici:

Acatrinei Elena Alina
Adam Loredana
Adam Lorena
Adam Radu
Anca Florin
Apostolache Mincu Larisa
Boia Elena
Boltres Kurt
Borca Ana-Maria
Borlan Anamaria
Bucsa Camelia
Butum Maria
Cherciu Madalina
Ciambur Karla
Csilla Jakab-Peter
Ghircoias Diana
Ghircoias Doina
Iancau Elisa Andreea
Lazea Alexandra
Lazea Cristiana
Lupu Adela
Lupu Dana
Modoi Letitia
Nistor Eugenia
Popa Andreia
Rosoiu Andreea
Rusu-Debu Nicole Antonya
Stamate Paula
Stan Adriana
Stroe Bianca
Szekelyy Piroska
Veghes Camelia
Zamfir Ionela

LINK ALBUM FOTOGRAFII: https://flic.kr/s/aHBqjACjZR

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.