ON LINE: Zestrea Săceleană. Colecția etnografică Ștefan Lupu în 20 iulie

ON LINE: Zestrea Săceleană. Colecția etnografică Ștefan Lupu în 20 iulie

În vara anului trecut, Serviciul Cultură Tradițională – Centrul Cultural “Reduta” poposea în gospodăria lui Fane Lupu de pe strada Mocanilor, unde au fost realizate două filme despre activitatea meșterului, colecționarului și artistului din Satulung.

Este vorba de ,,Povestea porților mocănești” material difuzat în 2020 și care aduce în prim plan aceste elemente arhitecturale unice în țara noastră și ,,Zestrea Săceleană. Colecția etnografică Ștefan Lupu”, programat să fie transmis în 20 iulie, de la ora 12.00, pe canalul YouTube al Centrului Cultural Reduta.

În materialul video veți descoperi obiectele cu specific mocănesc salvate de la pieire de către Ștefan Lupu, porțile recondiționate, dar și cele realizate, ansamblul – cântecele, jocurile, costumele confecționate, evenimentele inițiate și susținute,  precum Ziua Bunului Vecin.

Colecția Etnografică Ștefan Lupu atestă dorința acestuia de a menține vie moștenirea cultural-identitară a unei dintre cele mai importante comunități de mocani din țara noastră.

Despre Ștefan Lupu și Ansamblul Zestrea Săceleană aveți mai multe materiale pe contul de TUMBLR  al Centrului Cultural Reduta: https://www.tumblr.com/blog/centrulculturalreduta2019, 

Fotografii veți găsi pe contul de FLICKR: https://www.flickr.com/photos/188823825@N04/

LINK material video: https://www.youtube.com/watch?v=HrI6c5JAvCY

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.