ONLINE de Ziua Internațională a Poeziei: Reduta poetică 2022 în 21 martie

ONLINE de Ziua Internațională a Poeziei: Reduta poetică 2022 în 21 martie

De Ziua Internațională a Poeziei, Centrul Cultural Reduta prezintă ONLINE proiectul REDUTA POETICĂ 2022, pe canalul Youtube de la ora 19.00.

Ca și anul trecut, miza acestui eveniment este de a scoate la iveală creativitatea, versatilitatea și vitalitatea poeziei brașovene contemporane. În 2021 au participat 10 poeți și poete care trăiesc și scriu în Brașov.

Anul acesta, organizatorii au decis să includă în spectacol și texte ale unor autori brașoveni consacrați, care din păcate nu mai sunt printre noi (Gheorghe Crăciun, Alexandru Mușina, Andrei Bodiu, Claudiu Mitan), dar și lecturi ale unor tineri autori care s-au format în cadrul școlii poetice de la Brașov și care, fiecare în felul lor, duc mai departe tradiția acesteia (Dósa Andrei, Ioana Zenaida Rotariu, Robert Gabriel Elekes, Denisa Păun, Alexandru Funieru). Textele autorilor care nu mai sunt printre noi vor fi citite de actorul Andrei Netejoru.

Toate lecturile sunt acompaniate muzical de trupa brașoveană Bulz Brotherz și de producătorul de muzică brașovean George Pandrea.

Proiectul a fost prezentat pe scena Centrului Cultural Reduta cu ocazia Zilei Naționale a Culturii și a fost înregistrat pentru a fi difuzat în această zi în care poezia și poeții sunt sărbătoriți.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.