Piesa de teatru NESFÂRŞITUL BRÂNCUŞI în 9 iulie

Piesa de teatru NESFÂRŞITUL BRÂNCUŞI în 9 iulie

Teatrul SUBLIM ART din Braşov prezintă în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, în data de 9 iulie 2023, de la ora 18:30, piesa de teatru “Nesfârşitul Brâncuşi” – adaptare după „Infinitul Brâncuși” de VALERIU BUTULESCU.

Bilete online: https://eventbook.ro/hall/centrul-cultural-reduta-brasov

Acţiunea piesei se petrece în 15 martie 1957, în atelierul din Paris al lui Constantin Brâncuşi.

Intuind “Marea Trecere” (ce avea să survină în acea noapte), marele sculptor are prilejul ca, împreună cu cei care îl îngrijeau (un cuplu de artiști români) și cu vizitatorii săi, să abordeze teme majore pentru existența umană: rostul omului pe pământ, iubirea pentru semeni, dragostea de ţară şi cinstirea tradiţiilor sale spirituale, menirea artistului în lume, tema morţii şi a mântuirii…

Dialogul este profund, esenţializat şi totodată savuros, plin de viaţă. Atelierul din Montparnasse, încărcat de simboluri grație operelor expuse aici, devine o „Mică Românie”, cu atât mai valoroasă cu cât la acea dată România era devastată – social, material și spiritual – de comunism.

Plecarea lui Brâncuși din această lume este o alegorie a unei călătorii esențiale către izvoarele ființei umane, seninătatea sa capătând evidente valențe mioritice.

Dealtfel, artistul mărturisea că „eu am fost întâi de toate ţăran. Ţăran am rămas şi azi”.

Regia:  Ioan Batinaş

Scenariu: Valeriu Butulescu

Adaptare text: Sublim Art

Distribuția:  Adrian Mocanu, Ciprian Brescan, Lucia Mocanu, Iulian Diancă, Ana-Maria Mărginean, Adrian Brescan , Mihaela Nae, Mugur Teodorescu, Raluca Bălan, Florin Cătană, Robert Ștefan.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.