Povestea IEI – Ziua Universală a Iei în 24 iunie

Povestea IEI – Ziua Universală a Iei în 24 iunie

Începând cu anul 2013, Ziua Universală a Iei este sărbătorită pe 24 iunie, de Sânziene, evenimentul celebrând piesa principală a costumului popular românesc, dar şi ideea de feminitate, termenul de „iei” fiind atribuit exclusiv cămăşii populare femeieşti.

Ziua Universală a Iei a debutat la iniţiativa comuniţăţii online „La Blouse Roumaine”, proiectul fiind preluat cu succes de comunităţile româneşti din peste 100 de oraşe, din peste 48 de ţări.

Anul acesta, pentru al treilea an consecutiv, Serviciul Cultură Tradiţională din cadrul Centrului Cultural „Reduta” Braşov susţine acest demers prin realizarea proiectului „Povestea IEI”, un material foto-video despre cămaşa tradiţională a femeii.

Realizat în colaborare cu Gabriel Boriceanu, tânăr colecţionar originar din Măieruş, proiectul cuprinde trei secţiuni:

(1) costumul tradiţional din zonele etnografice ale judeţului Braşov,

(2) ia – parte componentă a ansamblului vestimentar tradiţional femeiesc şi

(3) colecţionar şi colecţie etnografică în România.

Vă invităm aşadar, să urmăriţi „Povestea IEI” în 24 iunie 2020, începând cu ora 12:00, pe pagina de facebook şi pe canalele de youtube: Centrul Cultural Reduta și Serviciul Cultură Tradiţională.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.