Festivalul de muzică veche ,,CORONA OLD MUSIC”

FESTIVAL DE MUZICĂ VECHE ,,CORONA OLD MUSIC”

2021

Prima ediție a Festivalului de Muzică Veche ,,Corona Old Music” a început în anul 2021 și a fost organizat în parteneriat cu URBANIADA și TAMTAM. Festivalul pune accent pe muzica secolelor XIII-XVII cu mici escapade în afara acestui interval temporal,  cu inserții ale muzicii de tradiție orală din repertoriul tradițional muntenesc.

Primii invitați au fost Cimpoierii din Transilvania, alături de cel mai cunoscut interpret actual al muzicii lăutărești din țară,  Simion Bogdan Mihai.

Festivalul oferă posibilitatea unică de performare pentru muzicieni, iar muzica veche interpretată pe instrumente de epocă respectiv copiile lor moderne în manieră istorică constituie un prilej unic de animare și de încântare pentru publicul larg.

2022 

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Muzică Veche ,,Corona Old Music” a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și a pus accentul pe secolele XIII-XIX, invitați pe scena din Piața Sfatului fiind: Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores și Trei Parale.

Cele trei grupuri prezente în orașul de sub Tâmpa au promovat lucrări muzicale din perioada medievală, din cea a renașterii, dar și muzici urbane de tradiție orală din secolul al XIX-lea din Valahia și Moldova.

Muzica veche a fost interpretată pe instrumente de epocă, respectiv copiile lor moderne în manieră istorică și va constitui un prilej unic de animare și încântare pentru publicul larg.

2023

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Muzică Veche ,,Corona Old Music”a fost organizată de Centrul Cultural Reduta în parteneriat cu CORESI SHOPPING RESORT.

Programul din acest an a ilustrat personalitatea unui festival de muzică veche organizat la granița răsăriteană a Europei. Periplul muzical a reunit diferite stiluri și expresii, de la muzică barocă, renascentistă la cea veche românească, acoperind un spațiu temporal ce pornește de la primele veacuri ale mileniului trecut și ajunge până la începutul secolului al XIX-lea.

Pe scenele festivalului, în zilele de 12-13 august, atât în Piața Sfatului,  cât și la Coresi Shopping Resort au fost auzite instrumente precum: djembe, darbuka, conga, bongos, tapan, cinele, gong, ibo drum, chimes, koshi chimes, rainstick, cowbell, jam block, drâmbă, toacă, cajon, clarinet, caval, fluiere ciobănești, blockflote, tilinca, schalmei, cimpoi medieval, ocarină, chitară electrică și chitară electro-acustică, toba, vuva, daireaua, viela, drâmba, oud, violoncel, țambal, flaut.

Concertele de muzică veche au fost susținute de invitați de marcă: Grupul Lupus Dacus, Grupul Trei Parale, Ansamblul Imago Mundi, Ansamblul Anton Pann, Grupul Truverii.

Concertele au fost completate de demonstrații de dans istoric a căror protagoniști au fost membrii Ansamblului folcloric „Măgura” Codlea.

Grupul Lupus Dacus a susținut un atelier de muzică de veche la care au participat copiii și tinerii prezenți în Piața Sfatului din Brașov.

Finanțator principal a fost PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAȘOV.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.