Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”

Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”  este deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Festivalul își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși tineri interpreți de muzică populară, la valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc și la introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Această manifestare se adresează tinerilor soliști de muzică populară, preocupați de culegerea și interpretarea cântului tradițional.

Participă tineri interpreți din toate zonele etnofolclorice ale țării care vor prezenta o doină, o baladă sau un cântec doinit (fără acompaniament) și o piesă cu acompaniament.

Clasificarea interpreților se va face în funcție de autenticitatea și valoarea artistică a repertoriului, calitatea interpretării, ținuta scenică și costumul popular.

Juriul concursului este compus din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artistice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare.

Printre câștigătorii edițiilor anterioare se numără nume sonore ale cântecului popular românesc, precum Olguța Berbec, Alisa Toma, Anișoara Popescu, Florina Covaci, Gabi Rusu, Ionuţ Cocoş, Silvia Bordeianu, Vlad Sărmaş, Iuliana Elena Călin, Din Ilinca.

De-a lungul anilor au participat concurenți din judeţele: Braşov, Mureş, Sibiu, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Dolj, Bacău, Ialomiţa, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Vrancea, Hunedoara etc., festivalul desfăşurându-se pe parcursul a două zile.

Ediția 2023: GOLFIN NICUȘOR ALEX  a câștigat TROFEUL Festivalului Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” , ediția a XV-a

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.