Festivalul Internațional de Folclor ,,Garofița Pietrei Craiului”

Scopul festivalului a fost acela de a promova cultura tradițională a țărilor participante, de a crea o punte de legătură și un schimb cultural între ansamblurile invitate, integrarea culturii tradiționale a poporului nostru în spațiul european, dar și de a prezenta oaspeților istoria, cultura, frumusețile naturale ale Brașovului.

Este singurul eveniment din Brașov, care prezintă publicului un spectacol de folclor autentic precedat de o paradă impresionantă a costumelor populare din mai multe țări ale Europei.

Prima ediție a avut loc în anul 2007 și a reunit de-a lungul anilor, la Brașov, grupuri de valoare din țările vecine: Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Serbia, Polonia, Slovenia, Croația, Cipru, Republica Moldova și România, care s-au întrecut pe sine în ceea ce priveşte măreţia artistică, elementele originale din folclorul ţării lor.

Programul festivalului a fost unul foarte bogat. Pe lângă spectacolele cuprinse în program, participanții la festival au avut parte de un program turistic, combinat cu spectacole la Făgăraș, Sâmbăta, Bran, prilej cu care au putut admira frumusețile locurilor pe care, le-au făcut cunoscute și în țările lor.

Cântul și dansul a fost liantul care unește popoare și culturi. Nu poți cunoaște cultura altei țări, dacă nu o vezi și nu o auzi.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.