Proiecția filmului NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII în 14 ianuarie

Proiecția filmului NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII în 14 ianuarie

Vă invităm la Proiecția filmului NU AȘTEPTA PREA MULT DE LA SFÂRȘITUL LUMII în 14 ianuarie 2024, de la ora 18.30 la Centrul Cultural Reduta.

Rated 18+

Premiera internațională a filmului regizat de  Radu Jude a avut loc anul trecut, în 4 august în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno.

(În loc de) Sinopsis:

Prefer să ofer spectatorilor, în locul unui sinopsis care cred că ar simplifica filmul, un inventar cu ce poate fi găsit (ici-colo) în film, direct sau indirect: două povești principale și alte 20-30 de povești scurte, actori excepționali, muncă, exploatare, road-movie, sex, Angela merge mai departe, Eisenstein, un mic documentar, un titlu de Stanisław Jerzy Lec, comedie, montaj, found poetry, câteva anecdote, câteva citate, un pic de panaramă, Goethe – Dichtung und Wahrheit, Nina Hoss în rolul nepoatei lui Goethe, un accident de muncă, manipulare, 16 mm alb-negru, video tricolor, imagini, imagini, imagini. Trash! (Radu Jude)

În distribuție:  Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrșan, Nina Hoss, Dorina Lazăr, László Miske, Șerban Pavlu,Katia Pascariu, Nicodim Ungureanu, Claudia Ieremia, Zita Moldovan, Ioana Iacob, Alex Dascălu, Sofia Nicolaescu, Rodica Negrea, Adina Cristescu, Adrian Nicolae, Andi Vasluianu, Daniel Popa, Ruxandra Maniu, Liliana Ghiță, Costel Lepădatu, Mariana Feraru, Ciprian Anton, Doru Cătănescu, Bogdan Marhodin, Paul Thiltges, Ada Dumitru, Andreea Boșneag, Rudolf Valentino, Silviu Gheție, Claudiu Dumitru, Anastasia Ștefan, Bianca Boeroiu, Alex Sîrbu, Dragoș Bota, Dan Ceteraș, Daiana Șargan, Dan Nicolaescu, Cristi Epure, Nelo Tincea, Vasile Todinca, Iriana Adnana (Cuconu), Viviana Pascu, Hana Stroe, Eduard Cîrlan, Marian Fărcuț, Tea Iacob, Matei Jude.

Despre Radu Jude

Regizor şi scenarist, Radu Jude a câştigat cu lungmetrajul său de debut – „Cea mai fericită fată din lume” – premiul CICAE, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 2009.

În 2012, el a lansat lungmetrajul „Toată lumea din familia noastră”, prezentat în premieră mondială în secţiunea Forum de la Berlinală. Pelicula „Aferim!” (2015) i-a adus Ursul de Argint pentru cea mai bună regie.

Ea a fost urmată de „Inimi cicatrizate” (2016), care a fost recompensată cu două premii la Locarno IFF şi pentru care Radu Jude a primit trofeul pentru regie la Mar del Plata, de documentarul „Ţara moartă” (2017) şi de lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018), primul film românesc premiat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary.

În 2020, Radu Jude a fost prezent la Berlinală, secțiunea Forum, cu două lungmetraje: „Tipografic majuscul” şi „Ieşirea trenurilor din gară”. Un an mai târziu, s-a impus între toate filmele din competiție cu „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, recompensat cu Ursul de Aur.

În același an 2021, scurtmetrajul său „Plastic semiotic” a fost prezentat la Festivalul de Film de la Veneția.

La ediția din 2022 a Berlinalei a fost selectat în competiția de scurtmetraje cu „Amintiri de pe Frontul de Est”, realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă.

Cel mai recent scurtmetraj al său, ,,Potemkiniștii” (2022) a avut premiera mondială în cadrul Quinzaine des Réalisateurs și a fost selectat în peste 20 de festivaluri internaționale.

În prezent lucrează la filmul de montaj ,,8 ilustrate din lumea ideală”, realizat împreună cu filozoful Christian Ferencz-Flatz și la filmul de ficțiune “Dracula Park“.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1lvytjH9_Hs&feature=youtu.be

Bilete online: https://eventbook.ro/film/bilete-nu-astepta-prea-mult-de-la-sfarsitul-lumii-reduta?hall=centrul-cultural-reduta-brasov

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.