Proiecția ,,Oameni și datini” prezentată la Noaptea Muzeelor în Cetatea Feldioarei

Proiecția ,,Oameni și datini” prezentată la Noaptea Muzeelor în Cetatea Feldioarei

Renăscută recent din ruină, Cetatea Feldioara a devenit ȋn ultimii trei ani un loc de interes pe harta turistică a Romȃniei și, ȋn același timp, o Cetate vie pentru comunitate, un loc al ȋntȃlnirii cu istoria și tradiţiile locului.

Noaptea Muzeelor, ediţia 2021 aduce în atenția vizitatorilor o expoziţie efemeră de fotografie care va fi proiectată pe un perete al cetăţii, ȋn curtea interioară, ȋncepȃnd cu ora 21:00.

Subiectul acestei expoziţii va fi Tradiţia surprinsă atât ȋn fotografiile realizate de-a lungul anilor de către fotograful Cătălin Radu la Feldioara și ȋn Ţara Bȃrsei, cât și  prezentarea acesteia în cadrul Concursului Naţional de Fotografie Etnografică „Oameni și datini” derulat de către Centrul Cultural Reduta din Brașov, Serviciul Cultură Tradiţională, ȋn anul 2020, dar care nu a putut fi vizionată decȃt online.

Alăturăm expoziţiei efemere de fotografie și Cuvȃntul prin implicarea elevilor Liceului „Petru Rareș” din Feldioara coordonaţi de cadrele didactice, care, inspiraţi de imagini, vor alege texte din literatura romȃnă pe care le vor lectura ȋn prealabil, ȋnregistrările fiind difuzate ȋn seara evenimentului.

Astfel, Tradiţia rămȃne vie ȋn comunitate și ȋn sufletele tuturor celor care vor decide să facă o plimbare frumoasă de vară ȋn inima ţării.

Program de vizitare de Noaptea Muzeelor: 17:00- 22:00

(ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

Acces: gratuit/cu plată (detalii pentru acces cu plată): Gratuit

Adresă: Localitatea Feldioara, Str. Octavian Goga

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.