Proiecție de film în prezența regizorului Ovidiu Georgescu și a echipei: DIRIJORUL TĂCERILOR în 25 noiembrie

Proiecție de film în prezența regizorului Ovidiu Georgescu și a echipei: DIRIJORUL TĂCERILOR în 25 noiembrie

Dirijorul Tăcerilor, un film de Ovidiu Georgescu, spune povestea mai multor generații care trăiesc într-o casă ridicată în 1925, dar care urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri.

Dirijorul Tăcerilor prezintă o poveste inspirată din fapte reale, ale cărei începuturi se regăsesc în perioada interbelică și continuă până în zilele noastre. Este povestea a trei generații care trebuie să lupte pentru a-și salva căminul. Casa în care locuiesc urmează să fie demolată pentru a face loc unor clădiri de birouri. Locatarii acestui imobil sunt victimele unui șir de abuzuri, ce duc la abandonuri, trădări și destine destrămate într-o Românie confuză și tensionată.

Producția, o dramă psihologică cu accente de realism magic, îi are în distribuție pe Vlad Zamfirescu, Dana Vulc, Ovidiu Ghiniță, Cristina Deleanu, Ioana Mărcoiu, Victor Țăpeanu, Adrian Titieni, András Demeter, Dragoș Stemate, Andrei Aradits, Maia Morgenstern și Costina Cheyrouze.

Din echipa de producție a filmului mai fac parte: Petru Mărgineanu – muzică, Silviu Stavilă – imagine, Theodora Penciu – montaj, Ioan Iacoban – sunet, Mihai Dorobanțu și Ștefan Caragiu – scenografie, avându-i pe Raymond Manu și Ovidiu Georgescu ca producători.

Produs de Stage Expert, în coproducție cu Abis Studio, Asociația Culturală Promissum, BBS cu spirijinul Centrului Național al Cinematografiei, filmul Dirijorul Tăcerilor, în regia lui Ovidiu Georgescu este realizat după un scenariu de Ovidiu Georgescu și Theo Herghelegiu.

Filmul face parte din selecția oficială a Brno Film Festival 2022/2023. De asemenea, pentru acest lungmetraj Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la London Director Awards 2022.

Dirijorul Tăcerilor este distribuit de Vertical Entertainment.

SINOPSIS

O casă ridicată în 1925 rezistă istoriei agitate dintr-o țară est-europeană, fiind martora vremurilor, dar și un spațiu care găzduiește destine și vieți omenești.

Azi, îi vedem pe locatarii săi – trei familii; trei generații – cum sunt distruși de decizia mafioților locali, în cârdășie cu un individ puternic și misterios, de a demola clădirea. Casa este, de fapt, o sinecdocă a României și asistăm la lupte, abandonuri, trădări și alianțe care se fac pentru atingerea scopurilor imediate. O întreagă clasă socială (aristocrația) este desființată și dată uitării.Într-un final, totul se duce de râpă, iar „viitorul” invadează valorile trecutului, aruncându-le în aer. Ceea ce rămâne, e doar strălucirea puterii, cu prețul pierderilor umane.

Bilete online: https://eventbook.ro/film/bilete-dirijorul-tacerilor-reduta

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OdAssDrqiPQ

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.