Proiecția filmului „Insula” de Anca Damian în 7 decembrie

Proiecția filmului „Insula” de Anca Damian în 7 decembrie

Vă invităm pe 7 decembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta pentru proiecția în premieră la Brașov al celui mai recent lungmetraj al regizoarei Anca Damian: „Insula”.
Abordând subiecte presante ale contemporaneității, cum ar fi migrația, ecologia, alienarea oamenilor și tehnologia, filmul readuce la viață mitul lui Robinson Crusoe într-o abordare postmodernă.
Plecând de la premisa și poetica textului lui Gellu Naum (care a reinterpretat povestea lui Crusoe în piesa de teatru „Insula”) și integrând universul muzical al Adei Milea și Bălănescu Quartet (care au creat mai multe concepte de spectacol plecând de la același text al lui Naum), „Insula” este o operă aflată la intersecția artelor vizuale, muzicii și literaturii. Robinson Crusoe și Friday devin arhetipuri ale victimei și salvatorului într-o fabulă a lumii contemporane. Cum ne putem salva de bolile modernității, colapsul ecologic și singurătate? Poate doar împărtășind singurătatea cu ceilalți.
Filmul „Insula” te invită într-o călătorie onirică care te va surprinde dacă te lași condus de Robinson – un ghid cu care avem mai multe în comun decât am vrea să acceptăm.
„Insula” a fost selectat în peste 50 de festivaluri din toată lumea (printre care Big Screen Competition Rotterdam, Goteborg IFF, Competiția Internațională la Annecy IFF, Busan IFF) și a fost comparat de critici cu faimosul film de animație „Yellow Submarine” al Beatles-ilor.
Biletele la proiecție se găsesc aici: https://eventbook.ro/hall/centrul-cultural-reduta-brasov
Tot pe 7 decembrie este și ultima zi în care mai poate fi vizitată expoziția de realitate augmentată „În căutarea paradisului A.R. la Brașov”, la Centrul Culutral Reduta, Centrul Cultural German și CH9 Specialty Coffee. O extensie a filmului ce poate fi descoperită prin intermediul aplicației „In Search of Paradise AR” disponibilă pe App Store și Play Store.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.