ON LINE: Filmul de dans contemporan Sonder al Asociației Tangaj Collective – Proiectul ACT ART, Ediția I în 8 decembrie

ON LINE: Filmul de dans contemporan Sonder al Asociației Tangaj Collective – Proiectul ACT ART, Ediția I în 8 decembrie

Pentru a stimula sectorul creativ și cultural contemporan, Centrul Cultural „Reduta”  își propune prin Proiectul ACT ART să susțină în perioada 8-9 decembrie 2022, o serie de evenimente culturale care să reconecteze creatorii de artă la activități colaborative și interdisciplinare, artă și tehnologie.

Astfel, din seria acțiunilor de educație culturală și artă comunitară fac parte ateliere de animație stop motion, proiecții de scurt-metraje de animație înscrise la Concursul Național de Animație „WORLD OF ANIMATION”, dar și difuzări în mediul on-line a unei producții de dans contemporan și a unui spectacol de teatru multimedia.

Joi, 8 decembrie 2022 de la ora 12.00 vă invităm să vizionați ON LINE pe canalul de YouTube al Centrului Cultural „Reduta” , filmul de dans contemporan Sonder al Asociației Tangaj Collective.

O poezie vizuală abstractă în care omul se confruntă cu natura, tehnologia și propria identitate.

În centrul României se află un mare zăcământ de cupru. Exploatarea minieră de aici a dat naștere la o minune arhitecturală. Sunetul excavatoarelor creează o simfonie misterioasă, în timp ce deșeurile pictează spațiul în nuanțe subtile de albastru. Zidurile carierei surprind o poveste enigmatică a corpurilor încărcate de emoții tehnologizate, în conflict cu un spațiu de o frumusețe neprimitoare.

Cinci dansatori sunt uniți de o poveste comună, o nebunie moștenită care plutește invizibil în jurul lor și care le sapă adânc în subconștient.

Regia și coregrafia sunt semnate de Simona Deaconescu.

Dansatori: Simona Dabija, Diana Spiridon, Denis Bolborea, Galea Bobeicu și Răzvan Stoian.

Sonder a avut premiera internațională în noiembrie 2016 la Bestias Danzantes International Dance Film Festival în Chile, primind un premiu special al juriului pentru cel mai bun film străin.

O producție Tangaj Dance și Tapioca Film, ca parte a proiectului „Camera 0003 _ Linii de Fugă”, co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.