Se va deschide GALERIA REDUTA în 23 iulie

Se va deschide GALERIA REDUTA în 23 iulie

În data de 23 iulie 2021, începând cu ora 10.00, vă invităm să descoperiți GALERIA REDUTA, un spațiu în care se vor regăsi artiștii plastici contemporani și vor fi aduse în atenția publicului, ample proiecte culturale.

Primul eveniment organizat este expoziția „Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890 – 2000)”, o instalație artistică ce se folosește de tehnologia de Realitate Augmentată.

Veți fi provocați să interacționați, prin intermediul unei aplicații mobile realizată special pentru această instalație de către echipa Augmented Space Agency, cu secvențe din 15 scurtmetraje, printre care filme științifice, de ficțiune, documentare și animații, în încercarea de a ilustra parcursul scurtmetrajului românesc din primul deceniu al cinematografiei și până în prezent.

La ora 18.00,  invitații Ciprian Făcăeru, designer de experiențe în realitatea augmentată și virtuală, asistent de cercetare în cadrul centrului Cinetic UNATC, director creativ al Augmented Space Agency și Sabina Baciu, project coordinator & event manager ShortsUP, vor răspunde întrebărilor adresate de către cinefili,  cu privire la Proiectul ,,Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890 – 2000)”.

Timp de mai multe luni, începând din vara anului 2021, vor fi organizate în acest spațiu, ateliere de creație prin intermediul cărora artiști plastici brașoveni sau invitații acestora, vor avea posibilitatea de a se juca cu pensulele, penițele, tușul în GALERIA REDUTA, lucrările urmând a fi expuse, fie în expoziții individuale, fie în cele colective.

Printre artiștii plastici brașoveni, care vor expune, îi amintim pe Raluca Cozma, Cristina Frânculescu, Oana Obacu, Andreea Zamfir și pe Alexandra Manea.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.