ShortsUP A/R Scurtă Istorie a Scurtmetrajului Românesc din 23 iulie

ShortsUP A/R Scurtă Istorie a Scurtmetrajului Românesc din 23 iulie

„Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890-2000)” este o instalație artistică care se folosește de tehnologia de Realitate Augmentată pentru a aduce la viață istoria filmului de scurtmetraj românesc.
Proiectul este un prim pas pentru recuperarea și cercetarea istoriei scurtmetrajului românesc. În cadrul unei instalații artistice ce se folosește de tehnologia de Realitate Augmentată, publicul va putea interacționa cu secvențe din 15 scurtmetraje, printre care filme științifice, de ficțiune, documentare și animații, în încercarea de a ilustra parcursul scurtmetrajului românesc din primul deceniu al cinematografiei și până în prezent.
Proiectul, curatoriat de selecționerul de scurtmetraje Alexandra Safriuc împreună cu istoricul de film Gabriela Filippi, a pornit de la dorința și nevoia de a identifica particularitățile istoriei scurtmetrajului românesc și este un prim pas dintr-un demers mai amplu de a investiga patrimoniul de film scurt păstrat în Arhiva Națională de Film și de a propune contexte noi de prezentare a acestuia către publicul larg.
Instalația, realizată în colaborare cu Augmented Space Agency, poate fi vizitată la Centrul Cultural Reduta, Sala Arcadia, în perioada 23-31 iulie 2021, între orele 10:00-20:00.
Preț bilet 5 lei.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.