Spectacol de tango argentinian: BUENOS AIRES – TANGO NIGHTS, ediția a II-a în 4 martie

Spectacol de tango argentinian: BUENOS AIRES – TANGO NIGHTS, ediția a II-a în 4 martie

Tango Brașov în parteneriat cu Cluj Tango Orchestra și Centrul Cultural Reduta vă invită în data de 4 martie 2023, de la ora 19.00 la un spectacol de tango argentinian BUENOS AIRES – TANGO NIGHTS, ediția a II-a.

Bilete online: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3643/buenos-aires-tango-nights-brasov-centrul-cultural-reduta-brasov-4-martie-2023

Cluj Tango Orchestra este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Cu o vastă experiență scenică atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango argentinian.

Repertoriul orchestrei este compus în mare parte din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” BsAs, pentru Tango cvintet. În repertoriu regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon /milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo) dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.

ARTIȘTII ORCHESTREI DE TANGO CLUJ NAPOCA

IULIA MERCA – mezzosoprană Opera Națională Cluj

Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 18 ani de activitate a debutat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei cuprinde concerte camerale de muzică si poezie, spectacole de musical, operă si teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „ Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc ( Brașov 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul festivalului Operelor Naționale de la Iași.

Maestrul CLAUDIU HONTILĂ – vioară ( Filarmonica de stat Transilvania)

Cu o activitate concertistică-solistică de pe 20 de ani în Japonia, America și Europa, fost concert-maestru al Filarmonicii „Vienna Strauss„ , profesor colaborator al catedrei de tango argentinian din cadrul Academiei de Muzică din Rotterdam, maestrul Claudiu Hontilă este conducătorul muzical al orchestrei.

  • Concert maestru la „ Noua Orchestra Transilvana „
  • Profesor colaborator al Academiei de Muzică „ Gheorghe Dima „ din Cluj Napoca.

ELENA GHEMEȘ – violoncel ( Opera Națională Cluj)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca, actualmente artist instrumentist al Operei Naționale din Cluj Napoca, cu o experiență de aproape 20 de ani pe scenă, Elena este un muzician complet, cu o tehnică impecabilă și cu o mare acuratețe în execuție.

IRINA INDREI – pian ( Colegiul de Muzică Sigismund Toduță)

Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj Napoca și totodată colaborator- corepetitor al Academiei de Muzică, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „ motorul „ armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „ Sigismund Toduță „ – catedra pian principal.

Sorin Robert Indrei – bandoneon

Absolvent al Academiei de Muzică din București, membru fondator al Asociației „ Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind student al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie remarcabilă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentiniandin România și de peste hotare.

Asociația Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, fiind partener de imagine și cu Opera Națională din Cluj Napoca și cu Colegiul de Muzică Sigismund Toduța.

Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs).

TANGO ARTIȘTI

ALI KEMAL ÖZKAN – tango artist (Marmaris Tango Dance School)

Cu o experiență de tango de peste 30 de ani, fondator și director al școlilor de tango “Art Tango” și „Marmaris TDS” ca stil de dans abordat, Ali aparține stilului milonguero. În 2004, alege și cariera de tDJ (tango dj), fiind unul dintre cei mai apreciați tdj din lume. A călătorit, de-a lungul acestor ani, ca tdj și profesor, în țări precum China, Rusia, Portugalia, Grecia, Moldova, Taiwan și România. Ali Kemal este, de asemenea, organizatorul unor evenimente de anvergură, care au loc anual în Turcia.

DOINA ENACHE – tango artist (Tango Brașov by Studio Tango Nada Mas)

Fondator al școlii de tango argentinian de la Brașov (2009) având o experiență de tango de 17 ani, Doina păstrează și transmite filonul autentic – nealterat de aşa zise tendințe moderne, al Tango-ului Salon, fiind cunoscută comunității de tango din România și nu numai, dar și publicului, atât pentru aparițiile pe scenă, cât și pentru proiectele culturale de anvergură demarate: „Gala Eugen Doga”, TamTam Festival, „Piazzolla by Night”, “Velvet Tango”, “Parfum de femeie” (Castelul Ghica Dofteana), „Yo Soy Maria” (Ateneul National Iași), „BsAs Tango Nights”, Poveste de TanGo la Banca de Cultură Apollonia.

De asemenea, colaborarea cu Teatrul „Sică Alecsandrescu” Brașov, pentru piesa de teatru „Fazanul”, în regia maestrului Cristian Hadgi-Culea, la care Doina a contribuit atât cu viziunea proprie asupra coregrafiei, cât și cu momente spectaculoase de tango argentinian.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.