Spectacol de teatru AMERICAN BUFFALO în 21 februarie

Spectacol de teatru AMERICAN BUFFALO în 21 februarie

În data de 21 februarie, de la ora 19.00 vă invităm la spectacolul de teatru AMERICAN BUFFALO la Centrul Cultural Reduta.

Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, vrea să fure colecția de monede a unui client care, crede Don, l-a înșelat la cumpărarea unei monede cu cap de bizon. Complicele său e Bobby, băiatul de prăvălie bun la toate, dar la care renunță cînd Teach, un prieten manipulator, îl convinge că Bobby este incompetent. Neîncrezător totuși, Don îl invită să ia parte la lovitură și pe Fletcher, un personaj pe care atît el cît și Teach îl respectă ca pe o autoritate incontestabilă. Bobby devine țapul ispășitor într-o poveste construită pe suspiciune, furie, necinste, violență și, mai ales, trădare.

Într-o cronică pentru The New York Times a punerii în scenă din 1983, de pe Broadway, criticul Frank Rich, a numit-o „una dintre cele mai bune piese americane din ultimul deceniu.” Tot el scrisese și despre producția din 1981, numind piesa „genială” și notând: „Textul, totuși, este elementul central. Lucrând cu cel mai mic vocabular imaginabil – cuvinte precum nimic, grozav și nu, precum și cele “din patru litere” – domnul Mamet creează o lume subterană cu propriile ei benzi desenate nealfabetizate: lupte pe viață și pe moarte, patos și chiar afecțiune. În American Buffalo, el a creat o înșelătoare tragedie la scară mică, care are puterea de a face să explodeze cel mai mare dintre miturile americane.”

AMERICAN BUFFALO de David Mamet – PREMIERA

Cu: Angel Popescu, George Constantinescu, Ștefan Iancu

Scenografia: Tudor Albu

Costumele: Monica Florescu

Traducerea și regia: Bogdan Budeș

Recomandare vârstă: 16+

Spectacolul este realizat cu sprijinul Asociației Împreună pentru o Viață mai Bună.

Bilete online: https://m.iabilet.ro/bilete-brasov-american-buffalo-89563/

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.