Spectacol de teatru ISTORIA ROMÂNILOR PE SCURT în 23 martie

Spectacol de teatru ISTORIA ROMÂNILOR PE SCURT în 23 martie

Centrul Cultural Reduta găzduiește comedia satirică ,,Istoria românilor pe scurt”de Lucian Țion în 23 martie, de la ora 20.00.

Istoria românilor pe scurt 

de Lucian Țion

Regia: Lucian Țion

Distribuția: Bogdan Gontineac, Dragoș Lupău, Silviu Ruști

Păpuși: Florin Suciu și Oana Tămaș

Durata: 96 minute și 4 secunde fix

O producție a Teatrului Magic Puppet

Nerecomandat persoanelor sub 14 ani!

Un popor care nu poate să se amuze de propriul trecut nu este un popor matur. Acesta ar putea fi motto-ul spectacolului „Istoria românilor pe scurt”, o comedie satirică cu elemente de teatru muzical și teatru de păpuși, care își propune să acopere (în doar trei personaje!) complicata istorie a românilor lungă de 2.000 de ani.

Chiar dacă nu răspunde la ele, piesa dorește să ridice o serie de întrebări legate de identitatea națională, de naționalism și de locul pe care îl ocupă românismul atât în spațiul ideatic contemporan cât și în cel geografic al condiției periferice caracteristice estului european.

Spus pe șleau, textul urmărește să descopere identitatea etnică și politică a românilor prin diferite incursiuni (ne)ortodoxe în istoria antică și modernă, cercetând ce se află în spatele miturilor fondatoare și a intangibilelor valori naționale.

Biletele se pot achiziționa accesând link-ul:

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.