Spectacol folcloric de teatru, muzică și joc TEATRU ÎN POIENIȚĂ în 22 noiembrie

Spectacol folcloric de teatru, muzică și joc TEATRU ÎN POIENIȚĂ în 22 noiembrie

Centrul Cultural REDUTA Brașov prin Serviciul de Cultură Tradițională vă invită la Spectacolul folcloric de teatru, muzică și joc: ,,Teatru în Poieniță”, care va avea loc în data de 22 noiembrie 2023, la ora 18.00 pe scena Centrului Cultural REDUTA.

INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Un spectacol complex, guvernat de interdisciplinaritate, prin intermediul căruia publicul este invitat să pășească în atmosfera unui sat din Transilvania de la începutul secolului al XX-lea, în locul în care se petrec toate evenimentele importante –  Cârciuma ,,Poienița”.

Spectatorii vor întâlni personaje din lirica lui Octavian Goga și a lui George Coșbuc, precum: Laie Chiorul, Ion Crâșmarul, Anița Cârciumărița, Lisandru, Simina, Leana și Fira.

Poeziile care structurează spectacolul înfățișează întâmplări din viața satului, ce servesc drept pretext pentru explorarea substraturilor sufletești.

Partiturile dramatice sunt interpretate de Mihai Năstase, Maria Predoiu, Nicolae Debu, Liviu Dabija, Oxana Paven, Iulia Bucuraș, Gloria Rogalschi, Diana Cășăneanu; figurație specială – Răzvan  Mariș și Ionuț Geneș. Vocea povestitorului aparține profesorului de cânt popular George Muraru.

Muzica lui Anton Pann va însoți personajele în momente de tristețe și de bucurie din timpul spectacolului, incursiunile muzicale vocale fiind interpretate de: Alina Sârbu, Ionela Holban, Nicoleta Ursu, Ionela Bercu, Dragoș Cucoș, Florin Ciobanu și Dragoș Ghic, acompaniați de violonistul Ionuț Cataramă.

Dansurile populare vor marca clipele de sărbătoare trăite de protagoniști, acestea fiind alese ținând cont de zona folclorică în care se desfășoară acțiunea și de cadrul pe care îl ilustrează. În cadrul spectacolului va avea loc o nuntă, marcată prin reprezentarea obiceiurilor tradiționale de nuntă din zona Transilvaniei. Coregrafia și figurația sunt asigurate de Ansamblul folcloric ,,Poienița” sub bagheta coregrafei Roxana Taraș Hoisan.

Cercetarea fotografică pentru proiecție – Florin Bucuțea. Elemente din recuzită au fost executate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 ,,Gheorghe Lazăr” Brașov. Conceptul artistic, scenariul și regia sunt semnate de actrița Corina Băncilă.

 

 

 

 

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.