AMÂNAT pentru data de 1 noiembrie ! Spectacol folcloric de teatru, muzică și joc: ,,Teatru în Poieniță” în data de 22 mai

AMÂNAT pentru data de 1 noiembrie ! Spectacol folcloric de teatru, muzică și joc: ,,Teatru în Poieniță” în data de 22 mai

Centrul Cultural “Reduta” Brașov prin Serviciul de Cultură Tradițională vă invită la Spectacolul folcloric de teatru, muzică și joc: ,,Teatru în Poieniță” în data de 22 mai 2023, la ora 19.00.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Un spectacol complex, guvernat de interdisciplinaritate, prin intermediul căruia publicul este invitat să pășească în atmosfera unui sat din Transilvania de la începutul secolului al XX-lea, în locul în care se petrec toate evenimentele importante din sat – Cârciuma ,,Poienița”.

Spectatorii vor întâlni personaje din lirica lui Octavian Goga și a lui George Coșbuc, precum: Laie Chiorul, Ion Crâșmarul, Anița Cârciumărița, Lisandru, Simina, Leana și Fira.

Muzica lui Anton Pann va însoți personajele în momente de tristețe sau de bucurie din timpul spectacolului, iar dansurile populare vor marca clipele de sărbătoare trăite de protagoniști.

În cadrul spectacolului va avea loc o nuntă, marcată prin reprezentarea obiceiurilor tradiționale de nuntă din zona Transilvaniei.

Coregrafia și figurația sunt asigurate de Ansamblul folcloric ,,Poienița” sub bagheta coregrafei Roxana Taraș Hoisan.

Incursiunile muzicale vocale sunt interpretate de: Alina Sârbu, Ionela Holban, Nicoleta Ursu, Dragoș Cucoș, Florin Ciobanu, Dragoș Ghic și Liviu Dabija, acompaniați de violonistul Ionuț Cataramă.

Partiturile dramatice sunt interpretate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii ,,Tiberiu Brediceanu”, secția actorie.

Vocea povestitorului aparține profesorului de cânt popular George Muraru. Cercetare fotografică realizată de Florin Bucuțea. Elemente din decor au fost executate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 ,,Gheorghe Lazăr” Brașov.

Scenografie Ștefan Lupu. Conceptul artistic, scenariul și regia sunt semnate de actrița Corina Băncilă.

Spectacolul își propune să apropie publicul de poezia românească într-o manieră cunoscută și accesibilă, să integreze elementele culturale de sorginte orientală din muzica lui Anton Pann, identificate în cultura românească și să reconstituie atmofera acelor timpuri prin energia și vitalitatea dansurilor populare specifice zonei.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.