Spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi – eveniment unic în România în data de 22 iulie

Spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi – eveniment unic în România în data de 22 iulie

Asociația Divas în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Institutul Italian de Cultură București vă invită la spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi, Eveniment unic în România în data de 22 iulie 2023, ora 19.00, în Piața Sfatului.

Acest eveniment intercultural este organizat cu ocazia celebrării a 210 ani de la nașterea compozitorului Giuseppe Verdi și a 100 de ani de la nașterea sopranei Maria Callas, fiind Premieră absolută pentru Brașov.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov. Spectacolul reunește aproximativ 120 de artiști, soliști de operă, cor, balet și orchestră. Invitatul special al acestui spectacol este renumitul dirijor și compozitor italian Angelo Inglese din Roma, Italia.

Asociația Divas este onorată să bucure publicul la spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi, un eveniment de mare anvergură, ce aduce imaginea Egiptului în fața brașovenilor și turiștilor, într-un spectacol etalon pentru Arena di Verona. Astfel, dorim să promovăm Brașovul pe harta cultural – internațională cu opera Aida, un regal artistic deosebit, ce presupune noi oportunități de dezvoltare a orașului, dar și a comunității locale și naționale.

Publicul numeros din Piața Sfatului va fi încântat de acest răsfăț al grandioasei opere verdiene, într-un cadru senzațional, cu costume opulente specifice zeităților.

Din distribuția spectacolului fac parte artiști ce performează pe marile scene ale țării:
– Apollonia Fodre Egyed (Opera Maghiară din Cluj-Napoca) – Aida
– Hector Lopez (Opera Națională din Cluj-Napoca) – Radames
– Lăcrămioara Crihană (Teatru Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați) – Amneris
– George Proca (Opera Națională Română Timișoara) – Amonasro
– Andrei Yvan (Opera Națională Română Iași) – Ramfis
– Cosmina Stancu (Opera Graz, Austria) – Gran Sacerdotessa
– Mădălin Claudiu – Gran Sacerdote
– Paul Celmare – Il messagero

Aceștia vor fi acompaniați de Corala „Opera” din București, sub bagheta dirijorului Adrian Ionescu, Orchestra Filarmonicii Pitești și balerini ai Operei Naționale din București.

Invitatul special al evenimentului este dirijorul și compozitorul Angelo Inglese din Roma, Italia.

Prin aducerea pe aceeași scenă a acestor personalități, vom dezvolta un spectacol reper, care îmbină muzica de operă cu dansul, toate expuse în contextul arhitectural al clădirilor de patrimoniu din centrul Brașovului, la care invităm publicul să redescopere muzica de operă și marile capodopere mondiale.

Accesul la eveniment se face pe bază de invitații în Zona 1 Premium sau intrare liberă în Zona 2, în limita locurilor disponibile. Invitațiile se obțin pe bază de rezervare la adresa de e-mail asociatia.divas@gmail.com.

Vă învităm cu mare drag să ne bucurăm împreună de capodopera verdiana cu opera AIDA, experiență unică pentru orașul de sub Tâmpa.

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov.

Parteneri principali: Primăria Municipiului Brașov, Centrul Cultural Reduta, Institutul Italian de Cultură București.
Parteneri: Doripesco, MAB IT, Barrique garden, Live Performance.
Partener media: Magic FM.
Eveniment organizat de Asociația Divas.

Asociația Divas este o asociație culturală înființată în anul 2021 care a întreprins diferite proiecte, dintre cele reprezentative fiind: Aida – Giuseppe Verdi – 150 de ani de la premiera mondială, Eveniment unic în România, spectacol în aer liber la care au participat peste 1500 de spectatori, Galați; Nabucco – Giuseppe Verdi – 180 de ani de la premiera mondială, Eveniment unic în România, Bacău; desfășurat la Teatrul de vară “Radu Beligan”, Bacău; Centenarul încoronării Reginei Maria – Seară de operetă românească , Eveniment unic în România, Amara, Bacău, Galați Festival de România – Seară de operetă românească, spectacol dedicat Zilei Naționale a României, Alba-Iulia Uniți în cuget și simțiri, Spectacol de operetă și muzică românească dedicat Unirii Principatelor Unite, Cazino Sinaia; Balul Operei în Regatul Toamnei, Slobozia; Requiem – Giuseppe Verdi, Slobozia, Constanța.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.