Spectacolul de balet „Euphoria” cu grupa de balet Arabesque în 30 iunie

Spectacolul de balet „Euphoria” cu grupa de balet Arabesque în 30 iunie

Centrul Cultural Reduta vă invită la Spectacolul de balet „Euphoria”  cu trupa Arabesque în 30 iunie, la ora 19.00, eveniment prezentat în cadrul Proiectului „Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat”.

INTRAREA ESTE LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Baletul este una dintre cele mai rafinate formă de artă, o artă complexă, un dans plin de mișcări grațioase și precise, executate cu mare forță și flexibilitate.

În general, baletul se execută pe o scenă, într-un decor spectaculos, în costume sofisticate, iar muzica joacă un rol important în crearea unei atmosfere magice și pline de fantezie.

Spectacolul „Euphoria” este o combinație de balet clasic și balet contemporan, în care tinerele balerine, interpretează fragmente din lucrări clasice recunoscute internațional cum sunt Rondo alla turca de W. A. Mozart, Lacul lebedelor de P. I. Tcheaikovsky, Rapsodia Română de George Enescu, Vrăjitorul din Oz sau Opera Lakme de Leo Delibes, precum și un moment coregrafic de dans contemporan pe melodia Wade in the water a celor de la Alvin Ailey American Dance Theater.

„Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat” este un demers cultural care își propune promovarea reciprocă a unor valori culturale comune din Cluj-Napoca, Timișoara și Brasov, prin cercetarea și documentarea istoricului și specificului redutelor culturale din trei centre urbane din Transilvania și Banat, valorificarea în forma unei expoziții foto-documentare a istoricului și specificului redutelor culturale din Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, precum și conceperea și prezentarea publică a unui program cultural și artistic specific celor trei redute culturale din Transilvania și Banat. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în etapa I/2023, implementat de către Centrul Cultural Reduta Brașov.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.