TEATRUL PARTICULAR BRASOV vă invită la spectacolul de teatru: TOXIC LOVE în 28 martie, de la ora 19.00 la Centrul Cultural Reduta. Un spectacol cu Dorina Roman & Dan Zorilă. Scenariu Sorin Misirianțu.
Este o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar. Dora, profesoară de sport, Tony, pictor, doi oameni cu personalități puternice, inteligenți, pornesc la drum într-o relație care părea perfectă. Cine este vinovat de decăderea unui cuplu care părea că a atins sublimul? Întrebări grave, o temă majoră de meditație pentru toate vârstele, acesta este, pe scurt, „Toxic Love”.
Spectacolul a fost prezentat la Festivalul Vlahia în 2012, la Festivalul Internațional de Teatru Scurt Oradea – 2013, la Festivalul Internațional de Teatru Independent Sibiu – 2014, la Zilele Culturii la Bușteni 2013 si 2015 și la Centrul de Excelență Ploiești 2014.
Sorin Misirianțu este un actor la Teatrul Național din Cluj, regizor și scenarist român și manager la „Teatrul de Club Napoca” din Cluj-Napoca. Filmografia este diversă și bogată în experiențe, actorul fiind protagonist în mai multe producții pornind de sitcom-ul “Oportuniștii”, la filme de introspecție aflate sub semnătura unor regizori ca Tudor Giurgiu, Mihnea Columbeanu sau Adrian Popovici.
Despre activitatea sa în afara TNC-ul, vorbesc numărul de spectacole regizate, filme, dramaturgie și scenarii de film, precum și proiectele de televiziune la Pro Tv Cluj și TELE EUROPA NOVA.
Proiectul lui Sorin Misirianțu cu Teatrul Particular Brașov în sine, s-a născut ca o provocare, având o poveste frumoasă, nespusă încă, dar care demonstrează că lumea scenei, poate fi primitoare dar mai ales încăpătoare pentru toți cei aflați în slujba artei teatrale. Actrița Dorina Roman se destăinuia cu puțin după terminarea premierei: „Iată că am primit un nou scenariu, din partea regizorului Sorin Misirianțu, care ni l-a dăruit cu dragoste, iar noi ne-am luat puțin la trântă cu noi înșine, reușind să ne mobilizăm și să scoatem pentru publicul spectator această premieră în două săptămâni și jumătate.”
Piesa este o poveste de viață ce are în prim-plan un cuplu de tineri intelectuali, care din lipsă de bani și comunicare cad în patima drogurilor: […] noi tocmai asta vrem să scoatem în evidență, niște aspecte de viață care se întâmplă nu de puține ori să afecteze familii. Niște vicii, în cazul nostru, consumul de droguri, în general se vorbește despre decandența unui cuplu, noi nefăcând altceva decât să reflectăm ceea ce se petrece în viață și să redăm în manieră artistică publicului spectator […]”, era destăinuirea partenerului de scenă, Dan Zorilă, la momentul premierei de la Brașov din anul 2011, piesa fiind apoi jucată cu succes în toate stagiunile Teatrului Particular Brașov.
Despre Dan Zorilă, actor-artist la teatrul Arlechino, se poate spune că și-a câștigat polivalența scenică, trecând cu ușurință de la prestația actorului de pe scenă, la mânuit cu pricepere păpușile pentru copii: „E puţin spus o provocare. Eu de formaţie sunt actor de dramă, dar de vreo 5 ani încerc să intru şi în lumea păpuşilor, care au o viaţă aparte, e un univers cu totul deosebit, care mă cam fascinează, câteodată nu prea ştiu cum să-l abordez prea bine, dar am noroc de regizori buni”, mărturisea Dan Zorilă, într-un interviu dintr-un ziar local în 2017.
Așadar iată premisele unui spectacol de succes, calitatea fiind dată de încărcătura dată personajelor, fiind dată de experiența acumalată de cei doi protagoniști și despre valențele noi adaugate celor două roluri, care fac ca piesa sa „arate” și să „fie” ceea ce este astăzi, un complex perpetuu de trăiri și evenimente sufletești.
Pe scurt scenariul piesei ar putea fi zugrăvit astfel: o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar, cu umor şi ironie fină. Dora, profesoară de sport, Tony, pictor, doi oameni cu personalități puternice, inteligenți, pornesc la drum într-o relație care părea perfectă. Cine este vinovat de năucitoarea decădere a unui cuplu care părea că a atins sublimul? Întrebări grave, o temă majoră de meditație pentru toate vârstele!
Spectacol invitat la Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea (2013), Festivalul International de Teatru Independent de la Sibiu (iulie 2014), Festivalul National Vlahia (2012), Festivalul National de Arta Moeciu de Sus, Zilele Culturii Orasului Busteni (2013).