Fourth Wall

„Fourth Wall” de Andrei Pungovschi

„Fourth Wall este un proiect în care vreau să fotografiez prin geamul din spate al mașinii mele modul în care viața se desfășoară pe străzile din România, în perioada pandemiei. Cadrul geamului reprezintă, de fapt, cadrul scenelor cotidiene care au loc zi de zi, în pofida riscului la care ne supunem. Proiectul are mai multe roluri. Pe de o parte, își propune să conecteze privitorul cu o parte a societății la care nu are acces direct și să exploreze un alt tip de interacțiune cu orașele și satele în care trăim. Pe de alta, acest tip de încadratură, deși dă o senzație de claustrofobie și separare, reconfirmă importanța menținerii distanței sociale. În plus, acest mod de lucru garantează siguranța fotografului și a tuturor persoanelor fotografiate.”, Andrei Pungovschi – Fotojurnalist, colaborator la Documentaria, Decât O Revistă și Agenția France-Presse.

ANDREI PUNGOVSCHI

Fotojurnalist freelancer. În 2006 a petrecut un an la University of Missouri, unde a studiat fotojurnalism. Din 2007 este fotograf colaborator al agenției France Presse în România. Este parte a echipei Decât O Revistă de la începutul publicației, în calitate de fotograf și editor foto.
Imaginile sale au apărut în diverse publicații străine, printre care The New York Times, The Guardian, Süddeutsche Zeitung, Esquire Romania, The Associated Press. Din 2007, a predat câțiva ani fotojurnalism, sub forma unor cursuri la Centrul pentru Jurnalism Independent și Decât O Revistă, sau a unor workshop-uri. În 2011, a fost câștigătorul unei burse de la Fundația Rosalynn Carter, în urma căreia a realizat un proiect despre costurile sociale ale anxietății.

Fotografiile sale au fost premiate la concursuri internaționale, printre care Pictures of The Year International, National Press Photographers Association, The Missouri Press Association, în SUA, BursaPhotoFest în Turcia.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.