YORICK cu Vlad Fiu în 30 septembrie

YORICK cu Vlad Fiu în 30 septembrie

Teatrul Particular Brașov în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta vă invită în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2022 la cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru Independent „Festivalul Monodramei Independente”.

Actori din Tg. Jiu, București, Cluj Napoca și Sibiu vin la Brașov pentru a bucura publicul spectator de teatru.

În concurs au fost înscrise 5 spectacole. Festivitatea  de deschidere va avea loc în data de 29 septembrie la ora 18.00, iar Gala de decernare a premiilor în data de 2 octombrie, după momentul celor doi tineri interpreți: Karina Gheorghe și Darius Moisa.

Actrița ADRIANA TRANDAFIR va fi invitatul special al acestui festival și o va interpreta magistral pe celebra artistă Maria TANASE, personalitate marcantă a culturii românești.

Vă invităm la YORICK cu Vlad Fiu în 30 septembrie de la ora 18.30.

Texte după Wiliam Shakespeare și Victor Eftimiu
Regia: Radu Botar

YORICK și yorici
Trăim vremurile pe care le trăim. În jurul nostru, o lume. O lume de clovni. Firesc ar fi să ne amuzăm, chiar să râdem în hohote cu gura până la urechi, nu? Că doar ce face clovnul, bufonul, măscăriciul curții? Râde și bucură poporul, că de-aia e angajat cu normă întreagă, îl hlizește pe rege, împărat, președinte… Hai, că împărații și regii erau unșii lui Dumnezeu pe pământ, cică, iar prin această ungere putea fi îngăduitori cu bietul bufon pe care, voit sau nevoit, îl mai lua gura pe dinainte rostind adevăruri, pentru unii, minciuni sfruntate, pentru alții. Dar la curtea vremelnicului președinte mai puțin uns?… De Dumnezeu!
Habar n-am. ( Radu Botar )

Bilete online: https://bilet.ro/eveniment/yorick-cu-vlad-fiu-festivalul-monodramei-independente-editia-ii-10277-31952

Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov și de Consiliul Local al Municipiului Brașov și se va desfășura la Centrul Cultural Reduta.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.