„Te ascult, deci existăm” este motto-ul proiectului Ascultarea Empatică derulat de către Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană organizat pe 21 octombrie.
Ce presupune acest lucru?
Uneori pot trece zile, săptămâni, ani, poate chiar o viaţă întreagă până ajungem să fim cu adevărat ascultaţi. Însă când reușim să trăim experiența de a fi ascultați și de a asculta, descoperim cât de bine și de eliberator este.
Poate că lumea ar fi un loc mai bun dacă ascultarea empatică ar fi prețuită. Ascultarea empatică înseamnă să auzi experiența celeilalte persoane, fără a încerca să o modifici sau să o influențezi, să dezbaţi, să aduci alte argumente sau soluții.
Să asculţi într-adevăr pe altcineva îi dă voie acestuia să se înţeleagă mai profund şi adesea, când ceva din persoană a fost cu adevărat auzit, aceasta se deschide către noi orizonturi, ca și cum deschide ochii și vede alte soluții.
Obiectivul sesiunii de ascultare și conectare este ascultarea profundă, în urma acestui proces puteți să ajungeți să înțelegeți mai mult despre dumneavoastră din ce ați vorbit, să fiți în contact cu un alt înțeles ce aduce o altă perspectivă și posibilă ușurare.
Calitatea prezenței umane oferită fără nicio agendă ascunsă, fără întrebări, inclusiv fără dorința de a ajuta asigură celuilalt un spațiu sigur și dătător de putere pentru a aprofunda cunoașterea.
Voluntarii Asociației Române de Psihoterapie Centrată pe Persoană vă vor însoți pe parcursul acestei sesiuni fără nici un plan sau obiectiv pentru dumneavoastră în afară de a vă asculta cu atenție și a fi prezent.
Confidențialitatea întâlnirii este esențială și va fi asigurată.
Să asculţi e simplu, dar nu întotdeauna uşor.
Evenimentul este dedicat comunității din Brașov și pentru înscriere este nevoie doar de completarea formularului de înregistrare: