Ziua Culturii Naționale: ,,CÂND ÎNSUȘI GLASUL GÂNDURILOR TACE…” în 15 ianuarie 2021

Ziua Culturii Naționale: ,,CÂND ÎNSUȘI GLASUL GÂNDURILOR TACE…” în 15 ianuarie 2021

Centrul Cultural Reduta își începe activitatea în mediul on – line prezentând primul eveniment din anul 2021 ,,CÂND ÎNSUȘI GLASUL GÂNDURILOR TACE…”, în data de 15 ianuarie, de la ora 19.00, pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook.

Mihai Eminescu a avut un loc aparte în sufletul brașovenilor, motiv pentru care îi invităm pe spectatori să fie alături de noi în mediul on – line și să-și petreacă seara de vineri, sărbătorind Ziua Culturii Naționale, ziua nașterii poetului național alături de actrița Daniela Nane și  de pianista Ioana Maria Lupașcu.

Simțim prezența poetului național Mihai Eminescu la Centrul Cultural Reduta, deoarece poetul de geniu a venit la poalele Tâmpei alături de trupa de teatru a lui Mihail Pascally care a susţinut în secolul XIX mai multe reprezentanții în unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cultură din Brașov.

Îndrăgostit iremediabil de acest oraș, dar şi de tradiţiile pitoreşti locale, Eminescu a compus poezia „Învia-vor voievozii” , în care face referire la Biserica Sfântul Nicolae din Şchei şi la obiceiurile junilor Braşovului.

Vă invităm la spectacolul ,,CÂND ÎNSUȘI GLASUL GÂNDURILOR TACE…” în data de 15 ianuarie 2021, de la ora 19.00, pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook.

Va fi o seară dedicată poeziei pe acordurile magice ale pianului.

,,CÂND ÎNSUȘI GLASUL GÂNDURILOR TACE…” a fost înregistrat la Domeniul Manasia, o bijuterie de patrimoniu unică în peisajul Bărăganului.

 

ON-LINE: 15 ianuarie 2021, ora 19:00 – https://www.youtube.com/watch?v=ikNs3wc1cCg&feature=youtu.be

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.