ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DANSULUI VA FI SĂRBĂTORITĂ la Centrul Cultural Reduta în 29 aprilie

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A DANSULUI VA FI SĂRBĂTORITĂ la Centrul Cultural Reduta în 29 aprilie

Centrul Cultural Reduta Brașov prin Serviciul Programe Culturale va marca Ziua Internațională a Dansului în data de 29 aprilie 2023 prin muzică, dans și mișcare.

Prima activitate va începe la ora 11.00 alături de Oana Băluță.  Aceasta va susține timp de trei ore, Atelierul de cercetare a mișcării prin linii, forme și culoare VIZUAL DE DANS.

,,Ocupăm spațiul personal cu interese senzoriale generatoare de linii și forme afective într-un feedback loop corporal-vizual. Acest eveniment este creat pentru a explora conexiunea dintre corp și expresivitate vizuală prin intermediul dansului și a mediilor grafice.

Ne-am propus să creăm un mediu în care participanții să dezvolte timp de trei ore o mai bună înțelegere a propriilor nevoi de a accesa noi forme de mișcare. Ne dorim ca acest atelier să nu fie doar o experiență de învățare, ci și un context de exprimare a propriilor forme, culori și ritmuri”, spune Oana Băluță.

De la ora 14.00 la 16.00 va fi organizat un prânz comun – Potluck. Fiecare participant va aduce prânzul de împărțit cu restul grupului.

De la ora 18.00,  DJ AMAR vă invită la sărbătoarea dansului prin intermediul unei experiențe unice de explorare sonoră și conexiune în mișcare. ECSTATIC DANCE este o practică de dans spontan și liber, care se desfășoară într-un cadru relaxat și necondiționat.

Vom celebra diversitatea mișcărilor fără inhibiții și ne vom conecta cu noi înșine și cu ceilalți.

Nu este necesară nicio experiență de dans și nicio pregătire specială pentru a vă înscrie la ECSTATIC DANCE.

Programul acestei zile este următorul:

ORELE 11.00 – 14.00

ATELIER VIZUAL DE DANS

ORELE 14:00 – 16:00

Prânz comun – Potluck. Fiecare participant va aduce prânzul de împărțit cu restul grupului. Copiii sunt liberi să se alăture.

ORELE 18.00 – 18.30

SOSIRE – ATERIZARE ÎN SPAȚIU ȘI ÎN CORP

ORELE 18.30 – 19.00

CERC DESCHIDERE – ÎNCĂLZIRE

ORELE 19.00 – 22.00

DANS LIBER CU DJ AMAR

Pentru a vă înscrie la eveniment, completați formularul de înscriere disponibil aici:
https://forms.gle/vTefhT43fTs5EDjN8

Câteva informații necesare de care participanții înscriși trebuie să țină cont:

  • Respectați intimitatea și spațiul personal al celorlalți participanți.
  • Nu folosiți droguri sau alcool înainte sa în timpul evenimentului.
  • Dansăm fără încălțăminte.
  • Veniți cu o sticlă de apă și haine lejere de schimb.
  • Dialogul este purtat înainte și după călătoria muzicală.

Oana Băluță – comunicator vizual pentru proiecte culturale și performer.

A început mișcarea intensivă încă de când practica sport de performanță, însă doar după conectarea cu Virginia Negru a realizat importanța prezentei în corp, chiar și în repaus. Din pasiune pentru practicile corporale, a călătorit în Suedia și în Asia pentru a practica Contact Improvisation , Axis Syllabus, Feldenkrais, Body – Mind Centering, Ecstatic Dance, Yoga și Vipassana alături de profesori și dansatori internaționali. După ce a revenit în România, a început să organizeze și să participe la evenimente în jurul dansului ecstatic, jam sessions & contact improvisation.

Din 2016 este co-fondatoare Bucharest Contact Festival și colaborator de imagine pentru Asociația pentru Teatru și Carte PETEC, colaborează ca artist vizual și performer cu AREAL, IndieBox, Devloping Art, Concentric Projects. Inițiatoare Femme monumentale. Femme Vegetale.

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin email: oanabalutal@gmail.com

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua Internaţională a Dansului, în 1982, la iniţiativa UNESCO, pentru a marca naşterea fondatorului baletului modern, Jean Georges Noverre (1727-1810).

Ziua Internațională a Dansului încurajează promovarea dansului în lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toți iubitorii dansului, oricare ar fi acesta.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.