Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi ,,Flori în Ţara Bârsei”

Festivalul Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”  este deschis tinerilor interpreți de muzică populară din întreaga țară cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Festivalul își propune să contribuie la descoperirea și promovarea celor mai valoroși tineri interpreți de muzică populară, la valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc și introducerea sa în circuitul valorilor spirituale.

Aceasta manifestare se adresează tinerilor soliști de muzică populară, care nu au avut înregistrări și casete audio, preocupați de culegerea și interpretarea cântului tradițional.

Vor participa tineri interpreți din toate zonele etnofolclorice ale țării care vor interpreta o doină, o baladă sau un cântec doinit (fără acompaniament) și o piesa cu acompaniament. Clasificarea interpreților se va face în funcție de autenticitatea și valoarea artistică a repertoriului, calitatea interpretării, ținuta scenică și costumul popular.

Juriul concursului a fost compus din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artistice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare.

Printre laureații Festivalului Concurs Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei” au fost:, Loredana Streche, Olguța Berbec.

Dintre câștigătorii edițiilor anterioare se numără nume sonore ale cântecului popular românesc, precum Olguța Berbec, Alisa Toma, Anișoara Popescu, Florin Covaci, Gabi Rusu, Ionuţ Cocoş sau Vlăduţ Sărmaş.

Au participat concurenți din judeţele: Braşov, Mureş, Sibiu, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Dolj, Bacău, Ialomiţa, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Vrancea, Hunedoara etc., festivalul desfăşurându-se pe parcursul a două zile. În prima zi avea loc Spectacolul concurs, iar în cea de-a doua zi, Gala laureaţilor și recitalurile.

Ediția 2021:

Descarcă Regulament, pagina 1, Regulament, pagina 2

Descarcă Fișă înscriere

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.